Arizonos valstijoje mokslininkai aptiko virš tūkstančio dinozaurų pėdsakų  (2)

JAV mokslininkams pasisekė surasti daugiau nei 1 ha ploto teritoriją, tiesiog „nusėtą“ suakmenėjusiais dinozaurų pėdsakais. Mokslininku manymu, ši vieta buvo gyvūnų „girdykla“ apytiksliai prieš 190 milijonų metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atradimas padarytas Arizonos valstijoje esančiame Nacionaliniame parke Vermillion Cliffs. Iš pradžių geologai manė, jog daugybė suakmenėjusių duobučių yra geologinės kilmės, tačiau detalesnė analizė privertė šią nuomone pakeisti – paaiškėjo, jog tai yra daugybės dinozaurų palikti kojų ir uodegų atspaudai. Mokslininkai jau paskaičiavo, jog visame hektaro plote vienam kvadratiniam metrui tenka apie 15 atspaudų.

Pirminiais duomenimis, juos paliko bent jau 4 skirtingu rūšių dinozaurai. Pėdsakų dydis svyruoja nuo dviejų iki 40 centimetrų – tai liudija, jog čia ateidavo ne tik suaugę gyvūnai, bet ir jų palikuonys.

Ypač svarbūs yra uodegų pėdsakai, nes kol kas pasaulyje yra žinomi tik keli išlikę tokie pavyzdžiai. Mokslininkų aptikti uodegų pėdsakai yra virš 5 centimetrų pločio ir apie 7 metrus ilgio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: