Latvija 2010 m planuoja į kosmosą paleisti pirmąjį savo palydovą  (28)

Nors lietuviai mėgsta pašiepti artimiausius savo kaimynus latvius esant menkiausiai progai, tačiau kai kuriose srityse mes akivaizdžiai atsiliekame nuo kaimynų. Ir viena iš tokių sričių – kosmonautika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaimyninėje valstybėje išplatinti pranešimai, jog pirmojo Latvijos palydovo „Venta-1" gamyba artėja link pabaigos: vėliausiai 2010 m. pradžioje šis palydovas bus paleistas į kosmosą. Pažymima, jog baigiamajame aparato gamybos etape į darbus įsijungė Rygos technikos universiteto mokslininkai. Iki tol projekte aktyviai dalyvavo Ventspilio universiteto mokslininkai.

„Venta-1" yra vienas iš trijų palydovų, kurie gaminami, siekiant užtikrinti automatinės laivų identifikacijos sistemos (AIS) darbą. Projektas vykdomas kartu su Bremeno taikomųjų mokslų universitetu ir vienu iš didžiausių Europos palydovų gamintoju - bendrove „OHB-System AG".

Pagal planą, „Venta-1" bus paleistas į orbitą po metų. Planuojama jį paleisti iš Indijos kosmodromo – į orbitą jį skraidins Indijos raketa nešėja.

„Projektas „Venta-1" yra svarbus visai Latvijai. Jis sukuria perspektyvą vietiniams specialistams kosmoso ir susijusiose srityse bei praplečia mūsų galimybes kituose Europos kosmoso agentūros projektuose", - kalbėjo vienas iš projekto koordinatorių Leonidas Rybickis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: