1918 metai: kosminės kelionės "įspūdingu" 2 mylių per minutę greičiu  (11)

Jei šie įspūdingi orlaiviai išties galėtų pasiekti dviejų mylių per minutę (192km/h) greitį, kiek gi laiko truktų kelionė iki Saulės? Paveikslėlio komentaruose teigiama, kad šiek tiek virš penkiasdešimties metų. Tuometinis menininkas taip pat tikėjosi, kad ekipažas kelionės metu galės išeiti pasivaikščioti į atvirą denį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio paveikslo kūrėjas (ar kūrėja) į savo futuristines vizijas apjungė daugumą tuometinių techninių sprendimų - tiek viengubus, tiek dvigubus sparnus, fantazavo apie jūrinio laivo korpusą turintį orlaivį ir netgi apie kosminį dirižablį (pavaizduotas tolumoje). Sparnai šioje vizijoje netgi turėjo papildomą funkciją - žmonės galėjo išeiti ant jų ir stebėti aplinką, sėdėdami ant pakraščio.

Žinoma, to meto žmonės kosmosą įsivaizdavo remdamiesi tuometiniais astronomijos ir aviacijos mokslų pasiekimais. Šiandien mūsų įsivaizdavimą apie pilotuojamas kosmines keliones galbūt daugiausiai riboja Einšteino suformuluota teorija apie neįmanomą viršyti šviesos greitį. Galbūt praėjus dar šimtui metų mūsų palikuonys į tokias teorijas taip pat žvelgs su šypsena?

(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)