JAV sėkmingai persodinta 80% veido  (12)

Klivlendo klinikos Ohajaus valstijoje (JAV) chirurgai praėjusių metų pabaigoje atliko pirmąją JAV veido persodinimo operaciją, o dabar, po pjūvių sugijimo jau tapo aišku, jog ši procedūra pavyko sėkmingai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacijos ir gijimo laikotarpiu buvo slepiama pagrindinė informacija apie pacientę, tačiau dabar, po sėkmingo užgijimo, paviešinta daugiau detalių.

46 m. pacientei jie atstatė 80 proc. veido, prarasto per bandymą ją nužudyti. Į ją, prikišęs ginklą prie pat veido, iššovė jos vyras. Po to jis bandė nusižudyti, tačiau liko gyvas ir buvo nuteistas 7 metus kalėti, praneša „Daily Telegraph“.

Pasak specialistų, tai pirmoji tokios apimties veido persodinimo operacija pasaulyje. 8 chirurgai per 22 valandas trukusią operaciją atstatė 80 proc. pacientės veido audinių. Jie buvo paimti iš mirusios donorės. Iš ankstesnio pacientės veido teliko tik akių vokai, kakta, viršutinioji lūpa ir smakras.

Pranešama, kad po veido persodinimo pacientė jaučiasi gerai. Jos nebekamuoja didelis skausmas, moteris netgi išdrįso išeiti į gatvę.

Tačiau jai teks visą likusį gyvenimą gerti imuninės sistemos reakciją slopinančius vaistus, saugančius nuo svetimų audinių atmetimo, rašo „Daily Telegraph“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: