Sudarytas ŽIV viruso plitimo Europoje žemėlapis  (0)

Žmogaus imunodeficito virusas (ŽIV) Europoje labiausiai plinta populiariausių turistinių kelionių kryptimis, atskleidė Graikijoje atliktas tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atėnų universiteto profesoriaus Dimitrios Paraskevis vadovaujama tyrėjų grupė išnagrinėjo 17 Europos šalių gyventojų, užsikrėtusių ŽIV, viruso pavyzdžius ir pagal tai nustatė jo geografinio plitimo ypatumus. Siekiant kuo tiksliau nustatyti viruso plitimo kelius buvo sudarytas jo „genealoginis medis“, kuriame buvo pažymėti genetinės viruso medžiagos pasikeitimai.

Tyrimo rezultatai paskelbti žurnale „Retrovirology“.

Paaiškėjo, kad ŽIV virusą į kitas Europos šalis „eksportuoja“ Graikija, Portugalija, Serbija ir Ispanija. Jį „importuoja“ Austrija, Belgija, Danija, Vokietija ir Liuksemburgas, o Norvegija, Nyderlandai, Švedija, Šveicarija ir D. Britanija tuo pat metu ir „importuoja“, ir „eksportuoja“.

Pasak tyrimo autorių, šio tyrimo rezultatai turėtų praversti Europos valstybių sveikatos apsaugos tarnyboms, kurios galėtų sutelkti didesnį dėmesį į saugaus sekso propagavimą tarp turistų ir darbo ieškančių migrantų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: