Žemėlapis „Google Earth“ jau leidžia virtualias keliones po Mėnulį (Video)  (0)

Pirmadienį kompanija „Google“ pažymėdama 40 - ąsias žmogaus išsilaipinimo Mėnulyje metines, papildė „Google Earth“ programą Mėnulio paviršiaus nuotraukomis - tad nuo šiol virtualiai keliauti bus galima ne tik po Žemę bei Marsą, bet ir po Mėnulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norintys ištirti Mėnulį, vartotojai turės į savo kompiuterius įdiegti „Google Earth 5.0“ programinę įrangą, kurią galima parsisiųsti nemokamai.

Naujosios paslaugos pristatyme dalyvavo visas būrys įžymybių - „X Prize“ fondo (priminsime, jog šis fondas kartu su Google organizuoja privataus mėnuleigio konkursą) bei NASA pareigūnai, o taip pat „Apollo 11“ astronautas Buzz Aldrin. 1969 metų liepos 20 dieną astronautai Neil Armstrong ir Buzz Aldrin tapo pirmaisiais žmonėmis, išsilaipinusiais Mėnulyje.

„Prieš 40 metų Mėnulyje vaikščiojo du žmonės, - sakė „Moon in Google Earth“ produkto vadovas Michael Weiss-Malik. – Dabar jų žingsnius sekti gali bet kas. Mes suteikiame šimtams milijonų žmonių, gyvenančių bet kurioje valstybėje, prieigą prie interaktyvaus 3D „Apollo“ misijos pristatymo“.

Naujoji paslauga vaizduoja „Street View“ stiliaus panoramines nuotraukas ir NASA videomedžiagą, nufilmuotą būnant Mėnulyje. Tokiu būdu sukuriamas virtualus Mėnulio peizažas. Programos „Apollo“ astronautai Jack Schmitt bei Buzz Aldrin įgarsino internetinę kelionę po Mėnulį.

„Šis įrankis padės milijonams žmonių sužinoti daugiau apie kosmosą, Mėnulį ir kai kuriuos kitus svarbiausius žmonijos atliktus atradimus, - teigė „X Prize“ fondo patikėtinė Anousheh Ansari. – Aš esu tikra, jog ši mokymo priemonė yra esminis žingsnis į ateitį. Tai būdas, padėsiantis jauniems žmonėms plėtoti savo svajones ir įkvėpti naujus tikslus“.

Paslauga „Moon“ apima nuotraukas, gautas „Apollo“ misijų metu, bei vaizdus iš palydovų. Kartu su kelione po Mėnulį, „Google Earth“ naujojoje paslaugoje galima išvysti ir žmogaus artefaktus, paliktus kosminių misijų metu.

„Mes džiaugiamės, kad galime kompanijai „Google“ padėti sukurti virtualią kelionę po Mėnulį“, - sakė NASA“ tyrimų centro „Ames“ direktorius Pete Worden. Šis centras yra įkurtas netoli Mountain View miesto, esančio Kalifornijos valstijoje, kuriame įsteigta kompanija „Google“. Centras dirbo su interneto gigante pagal Kosmoso akto susitarimą, kuris buvo pasirašytas 2006 metų pabaigoje.

„Naudodamiesi paslauga „Google Earth“, jaunieji tyrinėtojai gali keliauti per galaktikas, nuskristi į Marsą, aplankyti Mėnulį, - sakė Anousheh Ansari. – Kosmoso erdvė dabar nebeatrodo tokia tolima“.

Tai ne pirmas interaktyvus projektas Apollo misijoms pažymėti - mes jau rašėme ape Prezidento John F. Kenedy bibliotekos ir muziejaus atkūrtą pirmąją kelionę į Mėnulį internete – ją galima išvysti svetainėje „wechoosethemoon.org“: taip siekiama sužavėti interneto kartą, kuri misijos atlikimo metu dar buvo negimusi.

„Išsilaipinimas Mėnulyje anksčiau už rusus buvo absoliutus laimėjimas, - sakė muziejaus atstovas Tom McNaught. – Vienintelis būdas kosmoso lenktynėse įveikti rusus – tai išsilaipinti Mėnulyje anksčiau nei jie. Prezidentas John F. Kenedy  norėjo įrodyti pasauliui, kad demokratija gali neatsilikti nuo komunizmo, o galbūt net ir pralenkti jį“.

Taičua pats prezidentas John F. Kenedy buvo nužudytas 1963 metais: jis nebepamatė, kad jo tikslas pasiekti Mėnulį buvo įgyvendintas.

Svetainė „Wechoosethemoon.org“ internete išliks dar bent metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(3)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: