Indiją kamuoja didžiausia sausra per 40 metų  (5)

Paskutinį kartą tokia sausra, kokia šiuo metu alina Indiją, buvo užfiksuota 1972 metais, praneša šalies meteorologai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kritulių kiekis yra 23 proc. žemesnis už vidurkį. Kaip rašo BBC, padėtį komplikuoja ir tai, kad šiuo metu Indijoje baigiasi liūčių sezonas.

Indija yra antroji pasaulyje ryžių, kviečių bei cukraus gamintoja, o milijonai šalies ūkininkų savo derliaus gausumą sieja būtent su kritulių, iškirtusių per lietaus sezoną, kiekiu. Oficialūs šalies pareigūnai jau pripažino, kad sausra neigiamai paveiks ir taip dėl pasaulinės krizės smunkančią ekonomiką.

Oficialiai keturis mėnesius trunkantis liūčių sezonas pasibaigia šį trečiadienį. Teigiama, kad lietaus Indijos šiaurės vakaruose iškrito 36 proc. mažiau nei paprastai, pietuose – kritulių mažiau 7 proc. Indijos premjeras Manmohanas Singhas pranešė, kad sukauptų maisto atsargų yra pakankamai, tad bado protrūkis negresia.

Tačiau, kaip rašo BBC, daugelis ūkininkų šiuo metu patiria ekonominius sunkumus, dažnai dirbama žemė drėkinama pasenusiomis ir neefektyviomis irigacinėmis sistemomis. Taip pat priduriama, kad kai kurių produktų kainos žymiai šoktelėjo, o tiesioginė to priežastis – menkas derlius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: