Rusijos teritorija po žemės drebėjimo ir lavos išsiveržimo padidėjo  (4)

Rusija, didžiausia pasaulio valstybė, neseniai dar labiau padidėjo – dėl žemės drebėjimo ir ugnikalnio išsiveržimo seismiškai aktyviuose Tolimųjų Rytų regionuose, penktadienį paskelbė vienas geologas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl 2007 metų žemės drebėjimo Sachaline ir šios vasaros išsiveržimo negyvenamoje Matua saloje, taip pat esančioje į šiaurę nuo Japonijos, Rusija įgijo papildomus 4,5 kv.km teritorijos, sako Borisas Levinas.

Galingas 2007 metų žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo netoli Nevelsko miesto Sachaline, pakėlė jūros dugno dalį, sakė B.Levinas, Rusijos mokslų akademijos Jūrų geologijos ir geofizikos instituto direktorius.

„Dėl to žemės drebėjimo pakilo ir sausuma tapo jūros dugno dalis. Tos naujos teritorijos plotas yra beveik 3 kv.kilometrai“, – Rusijos televizijai „Vesti–24“ sakė mokslininkas.

Dar 1,5 kv.km sausumos atsirado Matua saloje, birželį išsiveržus Saryčevo ugnikalniui. Šį išsiveržimą pavyko įamžinti Tarptautinės Kosminės Stoties astronautams - jų nuotraukas galite peržiūrėti štai čia. Pasak B.Levino, geologai neseniai lankėsi toje saloje ir išmatavo naujas žemes.

Saryčevo ugnikalnis yra vienas aktyviausių Kurilų salyne, kuris driekiasi į šiaurės rytus nuo Japonijos Hokaido salos iki Rusijos Kamčiatkos pusiasalio. Keturios labiausiai į pietus nutolusios salyno salos yra Rusijos ir Japonijos ginčijama teritorija, bet Matua sutartinai priskiriama Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (4)