Stojimai 2014 m: geriausiųjų eilės sudarymo tvarka | Kokius egzaminus rinktis 2014 metais?  (0)

Norintiems įstoti į valstybės finansuojamas vietas universitetuose 2014 metais, reiktų atkreipti dėmesį į pasikeitusią tvarką, pagal kurią bus sudaroma geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors brandos atestatui gauti 2014 metais užtenka laikyti du brandos egzaminus, jų gali nepakakti stojant į universitetines studijas. Pasižiūrėkime, kokius egzaminus reikėtų laikyti norintiems įstoti į KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (buvusio Fundamentaliųjų mokslų fakulteto) rengiamas taikomosios matematikos, taikomosios fizikos ar medžiagų mokslo ir nanotechnologijų studijų programas. 

2014 metais universitetinių studijų valstybės finansavimui gauti kriterijai yra šie:

1. Pirmojo dalyko brandos arba stojamojo egzamino (jei jis numatytas) įvertinimas;

2. Antrojo dalyko brandos egzamino įvertinimas arba metinis pažymys;

3. Trečiojo dalyko brandos egzamino įvertinimas arba metinis pažymys;

4. Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino įvertinimas (privalomas);

5. Papildomas kriterijus: tarptautinių ir šalies olimpiadų, konkursų I–III vietų laimėjimas (pridedami papildomi balai);

Lietuvių kalbos brandos egzaminas sudarys apie 20 procentų konkursinio balo.

Didžiausią įtaką konkursiniam balui, kaip ir 2013 metais, turės pirmojo dalyko brandos egzamino pažymys. Stojant į studijų programas „Taikomoji matematika“ ir „Medžiagos ir nanotechnologijos“ – tai valstybinio matematikos egzamino įvertinimas, o į „Taikomąją fiziką“ – fizikos

Toliau konkursiniam balui formuoti imami antrojo ir trečiojo dalykų valstybinių brandos egzaminų įvertinimai arba metiniai pažymiai. Kiekvienas iš jų sudarys taip pat apie 20 procentų konkursinio balo. Kadangi 2014 metais stojant į aukštąsias mokyklas atsiranda didesnė egzaminų įvairovė, svarbu tai, kad trečiasis dalykas negali sutapti su pirmuoju ar antruoju dalyku.

Antruoju dalyku stojant į taikomąją matematiką gali būti informacinių technologijų arba fizikos valstybinių egzaminų įvertinimai, arba metiniai pažymiai. Renkantis taikomosios fizikos studijų programą – matematikos, o medžiagų mokslo ir nanotechnologijų – fizikos arba chemijos dalykų atitinkami įvertinimai.

Trečiuoju dalyku visoms studijų programoms gali būti šių brandos egzaminų ar metiniai pažymiai: istorija, geografija, informacinės technologijos, fizika, chemija, biologija, užsienio kalba.

Šiame straipsnyje skaitykite apie brandos egzaminų vertinimo tvarką nuo 2013 metų. Ši tvarka tikrai galioja ir 2014 metais. 

Kaip bus skaičiuojamas konkursinis balas stojant į valstybės finansuojamas vietas universitetuose 2014 metais, sužinosite šiame straipsnyje.

Taip pat galite susipažinti su gudrybėmis, kaip padidinti tikimybę patekti į valstybės finansuojamą vietą.

Kauno technologijos universiteto
Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (buvusio Fundamentaliųjų mokslų fakulteto)
Prodekanė dr. Živilė Rutkūnienė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Živilė Rutkūnienė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)