Naujieji lazerių lustai gali padidinti skaičiavimų pajėgumą tūkstančius kartų  (0)

Kompiuterių lustų gamintojas Intel Corp. sukūrė naujo tipo hibridinį kompiuterio lazerinį lustą (mikrograndyną), kuris galėtų leisti padidinti kompiuterių funkcionavimo greitį 1000 kartų lyginant su šiandieninių sistemų greičiu, ir tai būtų pasiekiama su minimaliomis sąnaudomis. Kompanijos atstovai paskelbė, kad jos tyrinėtojams pavyko suderinti lazerių ir silicio pagrindu pagamintų lustų veikimą, taip sukuriant "žaibo greičiu" veikiančius optinius duomenų perdavimo kanalus, kuriuos ateityje bus galima pritaikyti duomenų mainams mikroschemose, turinčiose šimtus procesorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuterių lustų gamintojas Intel Corp. sukūrė naujo tipo hibridinį kompiuterio lazerinį lustą (mikrograndyną), kuris galėtų leisti padidinti kompiuterių funkcionavimo greitį 1000 kartų lyginant su šiandieninių sistemų greičiu, ir tai būtų pasiekiama su minimaliomis sąnaudomis. Šiuos duomenis kompanijos atstovai paskelbė šį pirmadienį (2006 rugsėjo 18 dieną).

Pirmieji lustai, generuojantys tolydų lazerio spindulį

Kompanijos atstovai paskelbė, kad jos tyrinėtojams pavyko suderinti lazerių ir silicio pagrindu pagamintų lustų veikimą, taip sukuriant "žaibo greičiu" veikiančius optinius duomenų perdavimo kanalus, kuriuos ateityje bus galima pritaikyti duomenų mainams mikroschemose, turinčiose šimtus procesorių.

Lazerių lustai ką tik po gamybos

Intel Fotonikos Technologijos Laboratorijos vadovas Mario Paniccia pareiškė, jog "Šie rezultatai yra reikšmingi. Tai yra paskutinysis barjeras. Dabar tai yra daugiau inžinerinė problema - kaip mes galime priversti visus šiuos pasiekimus veikti kartu".

Lazerių matrica iš arti

Nauja technologija sukurta lustų gamybos metu naudojant silicio ir indžio fosfido medžiagų derinius. Kalifornijos Universiteto (Santa Barbara) profesorius John Bowers pranešė, kad jo vadovaujami tyrinėtojai jau dabar sugebėjo patalpinti 26 lazerius viename luste ir sieks pagaminti lustus, talpinančius šimtus ar net tūkstančius lazerių, iš kurių kiekvienas ateityje galėtų būti naudojamas perduodant duomenis į vieną iš daugelio šimtų ar tūkstančių procesorių, esančių tame pačiame luste. Dabartiniu metu procesorių greitis yra didinamas pagrinde mažinant fizinius atstumus tarp komponentų - taip sutrumpinamas atstumas, kuriuo rekia perduoti informaciją tarp atskirų komponentų. Naujoji technologija leistų panaudoti didesniais atstumais išdėstytus komponentus (informacija perduodama šviesos greičiu sklindančiais impulsais), taip pat sumažinti energetinius nuostolius signalų perdavimo linijose mikrograndynų lygmenyje - taip būtų galima dalinai sušvelninti šiandienines procesorių energijos sąnaudų ir šilumos išsklaidymo problemas.

Mario Paniccia prognozuoja, kad naujosios technologijos pagrindu pagaminti produktai plataus vartojimo rinką turėtų pasiekti kito dešimtmečio pradžioje.


Parengta pagal: New laser chips could boost computing power thousand-fold

http://tech.monstersandcritics.com/news/article_1202674.php
/New_laser_chips_could_boost_computing_power_thousand-fold

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: