[Žinios trumpai] Rusai prarado retą šarvuotą transporto priemonę Kamaz-53949 – Rusijos armijoje tik nuo 2021 metų, bet jos neįmanoma suremontuoti (Foto, Video)  ()

Neturėjimas galimybės įsigyti atsarginių dalių iš užsienio gamintojų trukdo rusams sėkmingai taisyti karinę techniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė nukentėjusi rusiško greitosios medicinos pagalbos automobilio Kamaz-53949 nuotrauka. „Ukraina Weapons Tracker“ duomenimis, okupantai internete paskelbė apgadintos transporto priemonės nuotrauką po to, kai ji buvo smarkiai apgadinta Charkivo srities Iziumo apylinkėse.

Kamaz-53949 yra reta transporto priemonė. Remiantis atvirais šaltiniais, pirmiuosius serijinius šarvuočius Rusijos kariuomenė gavo 2021 metais pagal sutartį dėl 56 automobilių įsigijimo.

Tuo pačiu metu, kaip rašoma „Oryx“ svetainėje, nuo Ukrainos ir Rusijos karo pradžios priešas prarado tik keturias tokias transporto priemones (neskaitant šiame straipsnyje nurodyto automobilio). Visų pirma buvo sunaikintas vienas šarvuotas greitosios medicinos pagalbos automobilis Kamaz-53949, dar tris kaip trofėjų paėmė Ukrainos kariuomenė.

„Ukraina Weapons Tracker“ teigimu, okupantai greičiausiai  neturės galimybės mūšio lauke remontuoti šių šarvuočių dėl importuojamų Vakarų dalių kiekio viduje ir transporto priemonės retumo.

Kamaz-53949 yra rusiška nuo minų apsaugota 4x4 konfigūracijos šarvuota transporto priemonė. Kartais ji vadinamas „Taifun K-53949“ ir pravardžiuojama Taifunenoku (mažu taifūnu). Tai yra Taifun-K ratinių šarvuočių šeimos narys. Šiai šeimai taip pat priklauso dar vienas 6x6 daugiafunkcis šarvuotas automobilis, kurį sukūrė „Kamaz“.

 

 

 

Ši transporto priemonė buvo sukurta eksploatuoti tose srityse, kuriose yra didelė minų grėsmė. Pradinėje versijoje įgulą sudaro 2 žmonės ir gali gabenti 8 pilnai aprūpintus karius.

Yra stebėjimo, šaudymo ir avarinio išėjimo liukai. Šios šarvuotos mašinos keliamoji galia yra 2 t. Ji taip pat gali vilkti priekabas arba artilerijos dalis, kurių didžiausias svoris yra 5 t.

Kamaz-53949 gali atlikti daugybę funkcijų. Be kariuomenės gabenimo vaidmens, jis taip pat gali būti naudojamas kaip komandų posto transporto priemonė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()