[Žinios trumpai] Rusai panikuoja: jų dronai bejėgiai prieš Ukrainos ryšio slopintuvus – siūlo juoką keliančius patobulinimus  ()

Rusija šiame kare plačiai naudoja dronus, tačiau ukrainiečių trikdžių ginklai juos pakankamai lengvai numuša. Tai, žinoma, rusams yra didelė problema, bet „Rostec“ grupės inžinieriai jau siūlo sprendimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TASS naujienų agentūra skelbia, kad „Rostec“ siūlo į rusiškus dronus diegti naujus navigacijos modulius, kurie leistų dronams veikti nepriklausomai nuo palydovinio ryšio. Rusai tai vadina „uždaro ciklo valdymu“. Valstybinė Rusijos žiniasklaida teigia, kad naujieji moduliai jau buvo išbandyti praktiškai ir veikia geriau nei „atviro“ tipo navigacija, paremta įvairių kelrodžių sekimu.

Tiesa, Valerijus Jakovenko, vienas iš „DroneUA“ įkūrėjų, bepiločių orlaivių specialistas, net nesupranta, ką rusai galėtų vadinti „uždaro ciklo valdymu“. Pasak jo, rusai dažnai ima senas technologijas ir joms klijuoja naujus vardus. Kalbėdamas apie rusų bandymą atsisakyti palydovinio ryšio dronams valdyti, Jakovenko teigė, kad tai yra įrodymas, kad rusai pripažįsta, kad ukrainiečiai numuša neįprastai daug jų dronų. Be to, Jakovenko teigia, kad tai kartu yra ir pavyzdys, kad Rusija pralaimi kosmoso varžybas prieš Ukrainos partnerius Vakaruose.

 

Rusija bando gasdinti Ukrainą naujo tipo koviniais dronais. Teigiama, kad labai pažangus „Suchoi S-70 Ochotnik-B“ jau yra beveik pasiruošęs tarnybai. Tačiau Jakovenko teigia, kad Rusija tiesiog negali galimti dronų dideliais kiekiais, ypač dabar po įvestų sankcijų.

(42)
(1)
(41)

Komentarai ()