[Žinios trumpai] Rusija paskelbė ką darytų, jei pasaulis ją atjungtų nuo interneto: planas pilnai paruoštas  ()

Kremlius įsitikinęs, kad „suverenus“ internetas užtikrins visų internetinių sistemų funkcionavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidento specialusis pasiuntinys skaitmeninimo klausimais Dmitrijus Peskovas neseniai pareiškė, kad nors Rusijos „negalima atjungti nuo interneto“, šalis vis dar yra pasirengusi tokiam scenarijui. Apie tai praneša rbc.ru.

Pareigūnas interviu „RIA Novosti“ teigė, kad „suverenus“ internetas galės veikti net ir tuo atveju, jei Rusijos Federacija bus atjungta nuo pasaulinio tinklo.

„Ruošėmės tokiam scenarijui, kad rusiškas internetas ir toliau egzistuos, net jei jis bus atjungtas. Veiks vietiniai resursai, užbaigsime jungčių prie pasaulinio interneto statybą“, – sakė specialusis prezidento pasiuntinys skaitmeninei ir technologijų plėtrai Dmitrijus Peskovas.

2019 metais Rusijos Federacija išbandė scenarijų, atjungė šalį nuo pasaulinio tinklo. Tada Kremlius pranešė apie sėkmingą Rusijos tinklo veikimą.

Į Ukrainos teritoriją įsiveržus Rusijos kariuomenei, pasirodė gandai, kad šalis agresorė nori atsitverti užkarda nuo viso pasaulio. Tačiau 2022 metų kovą Rusijos skaitmeninės plėtros ministerija paskelbė, kad Kremlius tokių žingsnių nesiims. RBC teigimu, prasidėjus karui Rusijos Federacijos regioninės valstybinės institucijos buvo įpareigotos perduoti Kremliui visus duomenis apie jiems priklausančius išteklius.

Taip pat Rusijos valstybines svetaines buvo reikalaujama perkelti į DNS serverius, esančius Rusijoje. Atitinkama ministerija paaiškino, kad visa tai buvo daroma, tik siekiant „užtikrinti Rusijos išteklių prieinamumą piliečiams“, nepaisant kibernetinių atakų gausos.

 

Tuo pat metu Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas 2022 metų vasarį paminėjo, kad Rusija gali būti atjungta nuo tinklo JAV iniciatyva. Medvedevas tuomet sakė, kad Kremlius turi veiksmų planą tokiam atvejui ir yra „suverenus“ internetas, kuris viską sutvarkys.

Primename, kad balandžio pradžioje Baltieji rūmai kai kuriuos Amerikos technologijų kompanijų produktus ir paslaugas įvertino kaip itin svarbius Rusijos piliečių gyvybei palaikyti, nes jie privalo turėti prieigą prie interneto, kad gautų teisingą informaciją apie tai, kas vyksta jų šalyje, Ukrainoje ir pasaulyje. Kai kurios „BigTech“ įmonės lieka Rusijos rinkoje būtent šiuo tikslu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()