[Žinios trumpai] Vakarai paruošė specialų Rusiją žeminantį pasiūlymą – „Reuters“ sužinojo slaptą G7 planą, Rusija neturi kito pasirinkimo  ()

„Didžiojo septyneto“ (G7) valstybės narės svarsto galimybę nustatyti maksimalias naftos iš Rusijos kainas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Reuters“, remdamasis šaltiniu Vokietijos vyriausybėje. G7 bando išspręsti prieštaravimą, išlaikydamas maksimalius naftos kiekius rinkoje, bet tuo pačiu ribodamas Kremliaus gaunamą maržą.

Ekonomikos ekspertas ir analitikas Anatolijus Nesmijanas savo kanale „Telegram“ pažymi, kad sankcijos smogė Rusijos naftos eksportui, kurio apimtys mažėja. Tačiau aukštos naftos kainos provokuoja Vakarus sudėtingesniam ir subtilesniam sprendimui Rusijos atžvilgiu.

„Nors Rusijos propaganda tikina, kad mūsų broliai indai ir kinai perka rusišką naftą ir prašo daugiau, realiai neišplėtota logistika neleidžia visiškai perkelti naftos iš uždarų rinkų į dar atviras. Apskritai naftos eksporto kritimas jau vyksta“, – pažymėjo jis.

Be to, Rusija ir toliau patiria rimtų sunkumų dėl sankcijų: draudimo atsisakymo, antrinių sankcijų perspektyvos. Visa tai yra reikšminga priežastis, dėl kurios sumažėjo naftos eksportas iš Rusijos Federacijos.

Eksperto teigimu, naujajame etape Vakarai ruošia sprendimą, kuris būtų žeminantis ir nepalankus Rusijai.

 

„Natūralu, kad tai yra žaidimas į abi puses. Kenčia ir tie, kurie skyrė sankcijas. Bet dabar jie siūlo žeminantį ir nepalankų sprendimą. Sprendimas skamba taip: esame pasirengę atverti rinkas, bet mūsų sąlygomis. Pagrindinė sąlyga yra ribinė kaina. Manau, kad dabar verta stebėti propagandos toną. Jei bus paskelbta, kad Vakarai sušlubavo ir sutiko grąžinti rusišką naftą, Kremlius bus priverstas sutikti su sąlyga. Jie ir toliau kalbės apie nepajudinamą ryžtą – Kremlius skendi skausmingose ​​mintyse“, – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(104)
(0)
(104)

Komentarai ()