[Žinios trumpai] Arestovičius: žiaurus Kremenčuko puolimas pakeis karą Ukrainoje  ()

„Kremenčuko puolimas pakeis karą Ukrainoje“ – Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremenčuko prekybos centre kilusio gaisro vietoje rasti 18 žuvusiųjų kūnai, 25 žmonės paguldyti į ligoninę (vienas mirė ligoninėje).

Birželio 27 d., Rusijos įsibrovėliai iš Kursko srities į prekybos centrą Kremenčuke paleido dvi raketas X-22. Nors žinoma apie 18 žuvusiųjų, kelios dešimtys žmonių yra sužeisti.

Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad smūgis į Kremenčuką buvo „raketinė Buča“ ir tai „atneš naujų karo pokyčių“.

Anot jo, Kremliaus režimas perėjo prie civilių gyventojų terorizavimo. Karo veiksmų taktikos keitimo priežastys yra kelios, tarp jų – kerštas už padidėjusį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų tikslumą ir efektyvumą prieš okupantų taikinius, agresyvi reakcija į naujus ES, G7, NATO šalių sprendimus, kurie kardinaliai pakeis karo perspektyvas, nusivylimas suvokus, kad visas karas pralaimėtas.

 

Prezidento patarėjas sako, kad dabar kiekvienas civilių aukų pareikalaujantis aktas iš karto paspartins naujų sprendimų priėmimą kolektyviniuose Vakaruose ir Rytuose.

Rusijos teroras gali paspartinti esminius sprendimus:

● naujų rūšių sunkiosios ginkluotės atvykimą;

● septintojo sankcijų paketo (dujų embargo) įvedimą;

● naujas sankcijas bankų sektoriui;

● Rusijos Federacijos pripažinimą teroristine šalimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(2)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: