[Žinios trumpai] Zelenskis įsiutęs: „Tai vienas drąsiausių teroro aktų Europos istorijoje, smogė visiškai nušalę teroristai“ (Video)  (1)

Atsitiktinumas? Ne. Tai tiksliai apskaičiuotas Rusijos smūgis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžė, kad ataka į prekybos centrą Kremenčuko mieste nebuvo atsitiktinė, o aukos gali būti reikšmingos.

Tai buvo aptarta jo vakarinėje vaizdo žinutėje.

„Šiandien Rusijos ataka prieš prekybos centrą Kremenčuke yra vienas drąsiausių teroro aktų Europos istorijoje. Ramus miestas, eilinis prekybos centras, viduje moterys, vaikai. Paprasti civiliai. Viduje buvo apie tūkstantį žmonių“, – sakė prezidentas.

Zelenskis perspėjo, kad nuostoliai gali būti dideli.

„Laimei, kiek šiuo metu žinoma, daugeliui žmonių pavyko išlikti gyviems. Daugelį pavyko išnešti. Tačiau viduje buvo daug žmonių – darbininkų, dalis lankytojų... Kol kas negalima nustatyti tikslaus aukų skaičiaus, gaisras kilo daugiau nei 10 tūkstančių kvadratinių metrų plote, gelbėjimo darbai tęsiami, tačiau turime žinoti, kad nuostoliai gali būti dideli“, – sakė jis.

Prezidentas pabrėžė, kad Rusijos Federacija į šį objektą smogė neatsitiktinai.

„Į tokį objektą raketomis gali smogti tik visiškai nušalę teroristai, kuriems neturėtų būti vietos Žemėje. Tai nėra atsitiktinis raketos smūgis, tai yra apskaičiuotas Rusijos smūgis. Būtent į šį prekybos centrą“, – sakė šalies vadovas.

 

Pasak prezidento, gydytojai iš Kyjivo jau išvyko į pagalbą nukentėjusiems.

Zelenskis pareiškė užuojautą per išpuolį nukentėjusių ir žuvusių šeimoms ir paragino neignoruoti oro antskrydžio signalų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: