[Žinios trumpai] Rusijos raketų atakoms ateina galas: JAV į Ukrainą atsiųs galingą priešraketinę gynybos sistemą  ()

Pranešama, kad į Ukraina gali būti perkeltos NASAMS oro gynybos sistemos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-28 [Žinios trumpai] Rusijos raketų atakoms ateina galas: JAV į Ukrainą atsiųs galingą priešraketinę gynybos sistemą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASAMS - tai integruota, pažangi, nuo 1998 metų naudojama oro gynybos sistema. NASAMS raketos buvo sukurtos Norvegijoje, bendradarbiaujant su JAV. Jos sukurtos, žinoma, daugiausia Rusijos grėsmėms atremti ir vienu metu gali sekti net 72 taikinius.

NASAMS iš tikrųjų yra ypatinga sistema. Ji veikia net jei atskiros jos detalės yra pažeistos. Apsaugą sudaro keli lygiai, taikiniai numušami valdomomis vidutinio nuotolio raketomis AIM-120 - viena NASAMS baterija turi 54 raketas. Teigiama, kad MPQ-64F radarų ir AIM-120 raketų dėka pataikymo tikimybė yra apie 85 %. Sistema veikia maždaug 25 km nuotoliu.

NASAMS bateriją sudaro 9 paleidimo sistemos, 54 raketos, trys MPQ-64F radarai, vienas kontrolės centras, vienas komunikacijos centras, vienas optinis-elektrinis taikymosi įrenginys. Viena tokia baterija kainuoja apie 64 milijonus dolerių, bet gali efektyviai uždaryti dangų ir nuo orlaivių, ir nuo sparnuotųjų raketų.

 

Ukraina labai laukia galutinių JAV sprendimų, kurie turėtų būti paskelbti artimiausiu metu. Viskas priklauso nuo to, kiek NASAMS būtų dislokuota. Bet šios sistemos padėtų apsaugoti bent jau civilinę infrastruktūrą ir priverstų Rusija keisti savo raketinio apšaudymo taktiką.

(53)
(1)
(52)

Komentarai ()