[Žinios trumpai] Muskas stipriai nudegė su kriptovaliutomis: „Tesla“ patyrė šimtus milijonų nuostolių, bendras krachas rinkoje net 1,3 trilijono dolerių  (1)

Po įspūdingo skaitmeninės valiutos vertės nuosmukio Elono Musko „Tesla“ prarado 440 mln. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų pradžioje „Tesla“ įsigijo bitkoinų už 1,5 mlrd. dolerių. Taip garsusis elektromobilių gamintojas, regis, žengė į kriptovaliutų amžių, tačiau tame amžiuje ne visi takai grįsti aukso plytomis. Šiuo metu BTC vertė krito į žemiausią lygį per 18 mėnesių.

Ketvirtadienį, paskutinę „Tesla“ antrojo finansinio ketvirčio dieną, BTC  kaina siekė maždaug 19 000 JAV dolerių, todėl bendrovės investicijų vertė dabar siekia 820,8 mln. Prieš tris mėnesius šis BTC paketas buvo vertas 1,2 milijardų. „Tesla“ turės skelbti, kad jos BTC paketas prarado 440 mln. JAV dolerių.

Kriptovaliutos kaina krito per 60 % nuo 46 700 JAV dolerių metų pradžioje. Kylančios palūkanų normos ir infliacija sumažino susidomėjimą tokiu skaitmeniniu turtu, bet kainas taip pat paveikė daugybė kriptovaliutų bendrovių krizių.

O dar visai neseniai viskas buvo kitaip. „Tesla“ trumpam priėmė atsiskaitymus bitkoinais, bet netrukus sustabdė jo naudojimą, nes Muskas išreiškė susirūpinimą dėl kriptovaliutos poveikio aplinkai. Turtingiausias pasaulio žmogus anksčiau sakė, kad asmeniškai nepardavė  turėtų kriptovaliutų.

Kai kurios įmonės, kurios dalį grynųjų pinigų atsargų konvertavo į bitkoinus, pavyzdžiui, Jacko Dorsey „Block“, „Coinbase“ ir programinės įrangos kompanija „MicroStrategy“, ypač nukentėjo dėl skaitmeninės valiutos nuosmukio. Šiais metais nuo kriptovaliutų rinkos vertės iš viso buvo nušluota apie 1,3 trilijono dolerių.

 

Muskas teigė, kad „Tesla“ turės atleisti apie 10 % savo darbuotojų, nes naujai atidarytos gamyklos Berlyne ir Teksase degina milžiniškas pinigų sumas. Be to, „Tesla“ vadovas prognozuoja neišvengiamą recesiją JAV ir pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)