[Žinios trumpai] Buvęs JAV specialiųjų pajėgų karys apie kovinius filmus: „galiu papasakoti, kaip iš tikro vyksta mūšiai ir tai nieko panašaus, kaip įsivaizduojate“  ()

Buvęs JAV Sausumos pajėgų specialiųjų pajėgų karys Markas Giaconia portale „Quora“ pasidalino įžvalgomis apie tai, kaip iš tikrųjų atrodo mūšis tikrame kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Giaconia kadaise tarnavo Irake ir dabar yra muzikantas, autorius, kompiuterių mokslininkas. Jis teigia, kad mūšyje jį nustebino tai, kiek šūvių paleidžiama į nieką. Kulkos skraido aplink, versdamos karius pasislėpti, tačiau dažnai trasuojančią amuniciją ir net minosvaidžių minų sprogimus buvo galima tiesiog stebėti. Bet Giaconia greitai suprato, kad pastebėti priešą ir į jį nusitaikyti yra tiesiog labai sunku. Tai, kaip teigia buvęs specialiųjų pajėgų karys, tiesiog pykdo ir veda iš proto.

Štai kokį mūšio paveikslą piešia Giaconia: „Įsivaizduokite, kad bėgate, šaudote ir į jus šaudo daugiau nei porą VALANDŲ... esate pavargęs, išsigandęs, sunkiai gaudote kvapą, ausyse skamba, pasaulis sukasi, sumaištis. Esate prispaustas už žemos akmeninės sienos, atrodytų, begalinio trasuojančių kulkų srauto. Kulkos trankosi į akmenis stipriau, nei manėte, kad įmanoma, ir tada įsivaizduojate, kad kažkas atsitrenkia į jūsų minkštą mėsą ir kaulus.

Jūs šliaužiojate pirmyn ir atgal, pakeldamas galvą, kad bent pabandytumėte rasti taikinį. Galite pastebėti trumpalaikį judesį per savo sumišusį tunelinį regėjimą arba ne, bet per kelias sekundes ugnis sustiprėja ir jums reikia vėl nuleisti galvą ir nušliaužti keletą pėdų palei sieną, kad vėl iššoktumėte. Vėl ir vėl kovoji ir net nematai, iš kur ateina koks bazilijonas šūvių. Tada viename lange pamatote barzdotą psichą, šaudantį į jūsų draugus kurdus, esančius jūsų kairėje. Ir jūs bandote į jį nusitaikyti, bet jis juda, jūs sunkiai kvėpuojate, kulkos vis dar daužosi į akmenis. Paspaudi nuleistuką ir nepataikai, gal du kartus, o tada jo nebėra, nes jis vėl pajudėjo.“

 

Buvęs JAV Sausumos pajėgų specialiųjų pajėgų karys teigia, kad tai gali tęstis valandas ar net dienas. Šliaužimas, nusitaikymas ir taikinio pasitraukimas - tai absoliuti kasdienybė. Nors Giaconia buvo gerai treniruota „Žalioji beretė“, jis pripažįsta - mūšiuose, kaip ir filmuose, didžioji dalis kulkų skrieja pro šalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()