Rusų istorikas ir politikas perspėjo apie galingą, nuo vasario ruošiamą ir vis dar nepanaudotą didžiulį Ukrainos rezervą - tai bus žvėriška puolimo lavina (Video)  ()

Ruošiamasi dideliam kontrpuolimui su šviežiomis pajėgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos pareiškimai apie Ukrainos kariuomenės „išsekimą“ yra toli nuo realybės. Tiesą sakant, Ukrainos ginkluotosios pajėgos taupo savo rezervus dideliam kontrpuolimui.

Apie tai „YouTube“ kanale kalbėjo rusų istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

Rusijos ekspertas prognozuoja Rusijai kare su Ukraina sudėtingą laikotarpį.

„Tiesą sakant, Ukraina dar nepradėjo kautis su pajėgomis, kurias mobilizavo vasarį ir ruošė 3 mėnesius užnugaryje, išskyrus porą brigadų. Faktas, Ukrainos kariuomenė mūšyje dėl Donbaso kovojo su turimomis pajėgomis ir priemonėmis, neliečiant rezervų, vadinasi, šie rezervai yra kaupiami, perginkluojami vakarietiškais ginklais ir netrukus pasirodys mūšio lauke. O pasirodyti tikrai bus su kuo: lenkiškos haubicos „Krab“, modernizuoti tankai „T-72“. Visa tai rimtai padidino Ukrainos gebėjimą atsispirti Rusijos puolimui“, – sakė rusų istorikas.

Jis ypač akcentavo efektyvų Ukrainos MLRS HIMARS darbą Rusijos užnugaryje, naikinant dideles Rusijos Federacijos okupacinės armijos bazes ir sandėlius.

„Tai jau virsta strategine Rusijos kariuomenės problema. Nesvarbu, kiek artilerijos pabūklų jie turi fronte, jei nebus kuo šaudyti, jie taps nieko verti. Sandėlių naikinimas jau daro įtaką rusų atakoms. Visi jų apšaudymai vyko pagal tokią schemą: pasitelkus artileriją, sugriauti Ukrainos gynybą ir miestus iki griuvėsių, o paskui veržtis į nuniokotą teritoriją ir su aviacijos pagalba šturmuoti dar likusius pasipriešinimo taškus. Bet jei nebus sviedinių, tai kaip jie atakuos?“, - aiškino Černyševskis.

 

Jis įsitikinęs, kad RF ginkluotosioms pajėgoms netolimoje ateityje kovoti su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis bus daug sunkiau, nes NATO ginkluotė ir toliau plūsta į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(3)
(160)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: