[Žinios trumpai] Kremlius paskelbė naujausius reikalavimus deryboms ir norą įtraukti Erdoganą - kas vyksta?  (1)

Rusijos valdžia atsisako švelninti Ukrainai keliamas sąlygas, todėl Maskvos ir Kyjivo taikos derybų atnaujinimas mažai tikėtinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia atsisako švelninti Ukrainai keliamas sąlygas, todėl Maskvos ir Kyjivo taikos derybų atnaujinimas mažai tikėtinas, nebent mūšio lauke įvyktų kokių nors rimtų pokyčių.

Toks požiūris pateikiamas naujienų agentūros „Bloomberg“ puslapiuose.

Jei derybų procesas atsinaujins, Kremlius tarpininku norėtų matyti Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą, kuris penktadienį atvyko į Sočį susitikti su Vladimiru Putinu.

Ankara taip pat siekia dalyvauti derybose po to, kai Stambule, tarpininkaujant Turkijai, buvo pasiektas susitarimas dėl Ukrainos grūdų eksporto deblokavimo.

Turkijos norą prisijungti prie galimų Ukrainos ir Rusijos derybų analitikai aiškina karo Ukrainoje poveikiu Turkijos ekonomikai. Poveikis turizmui ir kylančios energijos kainos Turkijos biudžetui kainavo 35 milijardus eurų, kaip teigia agentūros šaltiniai.

 

Pažymėtina, kad NATO narė Turkija pasmerkė Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir aprūpina Kyjivą ginkluote, tačiau tuo pačiu neprisijungia prie Vakarų sankcijų Maskvai.

Rugpjūčio 5 dieną Turkijos lyderis pirmą kartą, nuo plataus masto Rusijos karių invazijos į Ukrainą pradžios, atvyko į Rusiją, kur susitiko su Putinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(9)
(-4)

Komentarai (1)