[Žinios trumpai] Skelbiama, kad Kadyrovas sėdi ant parako statinės – gali būti didelis sprogimas  ()

Čečėnijoje auga protesto nuotaikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kadyrovcų“ dalyvavimas kare su Ukraina yra itin ribotas, nes Kremliaus protektorius Čečėnijoje Ramzanas Kadyrovas gina savo kariuomenę.

Apie tai interviu „Novy Mir“ kalbėjo Ičkerijos čečėnų respublikos prezidento Aslano Maschadovo sūnus ir specialusis atstovas Anzoras Maschadovas.

Kadyrovas negalėjo nepaklusti Maskvai, kai iš jo buvo pareikalauta karių vykdyti agresijai prieš Ukrainą. Tačiau jis pasielgė gudriai, kad nepaliestų savo kariuomenės.

„Mano skaičiavimais, Rusijos pusėje kovoja ne daugiau kaip 1500 čečėnų. Kadyrovas savo dalinių nenaudoja. Jis pirmiausia naudoja civilius, jaunus žmones“, – sakė Maschadovas.

Jis patikslino, kad daugelis čečėnų į frontą siunčiami priverstinai, naudojant grasinimus.

Maschadovas įsitikinęs, kad R. Kadyrovas saugo savo kariuomenę, nes bijo sukilimo respublikoje. Ten auga protesto nuotaikos.

„Sklido gandai, kad respublikos teritorijoje kažkas nutiks, Kadyrovas išsigando ir paprašė Putino įrengti oro gynybą aplink jo kaimą. Jis bijo, bijo dėl savo gyvybės“, – kalbėjo politikas.

 

Daugelio šaltinių teigimu, „kadyrovcai“ Ukrainos frontuose praktiškai nepasirodo. Jie mieliau sėdi trečioje ir ketvirtoje gynybos linijose, kur užsiima civilių gyventojų terorizavimu, plėšikavimu ir „TikTok“ vaizdo įrašų filmavimų apie tai, kaip „didvyriškai kovoja“ su tuščiais gyvenamaisiais pastatais, šviesoforais ir krūmais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(5)
(78)

Komentarai ()