[Žinios trumpai] Vau, va čia tai lygis! Propaganda paskelbė tokią nuotrauką, kuri turėtų Rusijoje sukelti nemažą skandalą  ()

Rusų okupantai socialiniuose tinkluose paskelbė nuotrauką, kurioje esą dalija žmonėms humanitarinę pagalbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aštuntaisiais karo prieš Ukrainą metais propaganda nustojo „vargintis“ su informacijos rengimu ir, kalbėdama apie Rusijos kariuomenės pergales, savo vartotojams išdalina iš Ukrainos savanorių pavogtas nuotraukas bei vaizdo įrašus.

Šį kartą rusai savo socialiniuose tinkluose paskelbė nuotrauką iš Avdijivkos, kur ukrainietiškomis karinėmis uniformomis vilkintys žmonės dalija pagalbą civiliams.

Jei padidinsite nuotrauką, joje matosi ukrainietiški užrašai ir net Ukrainos žemėlapis. Tačiau propaganda ir toliau „maitina“ Rusijos Federacijos gyventojus dar viena „tiesos“ dalimi.

Karo žurnalistas Andrejus Tsaplienka sako, kad kadre yra jo pažįstami savanoriai. Jie patys nustebo, kai pamatė savo nuotrauką ir jos prierašus apie rusų išteklius.

„Melagiena kvailių bandai!“ – piktinosi Tsaplienka.

 

Jis taip pat parodė originalų Ukrainos savanorių įrašą, kurį užpuolikai pavogė, iškraipė ir perdavė kaip savo pagalbą Avdijivkoje. Propagandistai net nesivargino sugalvoti savo teksto, o įdėjo jį išverstą iš ukrainiečių kalbos.

„Melas išgamoms nepadės. Avdijivka yra mūsų!“ – reziumavo karo žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(1)
(116)

Komentarai ()

Susijusios žymos: