[Žinios trumpai] Ukraina sukūrė savo HIMARS analogą - daug primityvesnė, bet pigesnė ir mobilesnė sistema  ()

Na, ne visai HIMARS - kompaktiškos salvinės sistemos leidžia nevaldomas S-8 raketas. Bet jos pakankamai lengvos, kad tilptų įprasto pikapo gale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo lengvų ir kompaktiškų daugkartinio paleidimo raketų sistemų naudojimą. Jos sukurtos Ukrainoje ir yra montuojamos pikapų kėbuluose. „Twitter“ puslapis „Ukraine Weapons Tracker“ parodė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas šių sistemų naudojimas.

Praktiškai savadarbės raketų sistemos yra sukurtos nevaldomų raketų oras-žemė S-8 pagrindu. Ukrainoje jų pakanka, nes kažkada jų gamyba užsiėmė gamykla „Artem“. Šios sistemos naudoja iš numuštų Rusijos sraigtasparnių paimtus paleidimo įrenginius.

 

S-8 raketos yra 80 mm kalibro ir yra aprūpintos įvairių tipų kovinėmis galvutėmis - pradurtančiomis šarvus, sprogstamosiomis, ir t. t. Jomis buvo aprūpinti įvairių tipų naikintuvais, atakos lėktuvai ir sraigtasparniai.

S-8 pagrindu pagamintos salvinės sistemos yra kompaktiškos ir lengvos, dažnai montuojamos „Mitsubishi L200“ ar panašaus pikapo gale. Dėl to tai - labai mobilūs ginklai, galintys greitai palikti pozicijas ir neieškantys gerų kelių. Tiesa, šaudymo nuotolis yra tik apie 2 km, o paklaida - apie 6 m.

(57)
(5)
(52)

Komentarai ()