„Apple“ kuriamo automobilio procesas vėl pajudėjo – šį kartą jau atskleidė naujų detalių iš užkulisių  ()

„Apple“ kompanija pasamdė italą Luigi Taraborrelli, kuris iki šiol daugiau kaip dvidešimt metų buvo vienas iš pagrindinių „Lamborghini“ kompanijos inžinierių. Jis dirbo kuriant tokius automobilių modelius kaip „Urus“, „Huracan“, „Aventador“ ir kitus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo autonews.com, „Apple“ aktyviai dirba kurdama savo naują automobilį ir italas prie šio projekto turėtų prisidėti savo žiniomis, kuriant automobilio pakabą ir derindamas jo elgseną kelyje.

Rašoma, kad greičiausiai buvęs vienas „Lamborghini“ vyriausių inžinierių kurs automobilio pakabą, vairo mechanizmą, stabdžius ir kitas dalis.

Kaip visada, patys „Apple“ nieko nekomentuoja, nors anksčiau samdė inžinierius ir konstruktorius iš „Ford“, „BMW“, „Tesla“, „Porsche“, „Aston Martin“ bei kitų kompanijų.

Manoma, kad rinkoje jau pilnai sukurtas ir paruoštas pardavimui „Apple“ automobilis turėtų pasirodyti 2025 m. Greičiausiai tai bus elektra varomas ir aukščiausio lygio autonominę sistemą turintis automobilis, kuris galės gatvėse važiuoti savarankiškai be vairuotojo įsikišimo.

Pirmos kalbos apie tai, kad „Apple“ kuria automobilį, pasigirdo dar prieš aštuonerius metus. Iki 2016 m. bendrovė buvo pasamdžiusi net 600 automobilių pasaulio inžinierių. „Apple“ buvo pasiryžęs sukurti bene nuo balto popieriaus lapo kone visus komponentus: baterijas, jutiklius, programinę įrangą.

 

Tačiau 2019 m. beveik pusę automobilį kūrusių žmonių atleisti ir projektas kone sustojo. Panašu, kad amerikiečiai ir vėl nori spartinti šio automobilio kūrimą.

„Vanarama“ specialistai sukurė galimą „Apple“ automobilio prototipą su jau žinomomis funkcijomis ir kitomis detalėmis, kurias galite matyti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: