[Žinios trumpai] Ždanovas skelbia, ar Ukraina gali smogti ir uraganinės atakos metu išlaisvinti į nelaisvę paimtą „Azovą“  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas įvertino galimybę surengti reidą į vietą, kur laikomi paimti į nelaisvę Mariupolio gynėjai, siekiant juos paleisti ir grąžinti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ždanovo, Olenivkos kaimas, kuriame okupantai laiko Azovo gynėjus nelaisvėje, yra už 35 km nuo fronto linijos. Tačiau reidas ten neatrodo paprasta užduotis.

„Nepamirškite, kad Olenivka yra Donecko srityje ir ten eina gynybos linija. Toje teritorijoje priešas vis dar negali prasiveržti ir judėti, ten viskas užminuota“, – aiškino ekspertas savo vaizdo dienoraštyje „Youtube“ svetainėje.

Pasak jo, šiandien šios gynybos linijos apeiti neįmanoma.

„Šiandien paveikslas su reidu į Olenivką išlaisvinti mūsiškius atrodys taip pat, kaip ir žygis į „Azovstal“. Pirma, mes nuleisime labai daug žmonių. Antra, nesu tikras, kad Olenivka nėra užminuota ir artėjant mūsų kariams, kurie ten prasiverš, ji gali būti paprasčiausiai susprogdinta kartu su mūsų karo belaisviais. Todėl manau, kad šiandien šio klausimo karinėmis priemonėmis išspręsti nepavyks, dėl ko labai gaila“, – pareiškė jis.

 

Ždanovas teigė, kad okupantai taip pat turi mintyje tokią kalinių išlaisvinimo galimybę, todėl tikėtina, kad Ukrainos kariai ten pateks į pasalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: