[Žinios trumpai] Gali sukelti radioaktyvų cunamį: kuo ypatingas naujausias Rusijos pristatytas „nematomas“ povandeninis laivas? (Foto)  (3)

Koviniai dronai yra pagrindinė šio laivo savybė. Mažos ir vidutinės nepilotuojamos transporto priemonės gali būti dedamos į laivo talpyklas, o didelės – tvirtininamos už borto. Laivas aprūpintas moderniomis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje vykstančiame forume „Army-2022“ Rusijos projektavimo biuras „Rubin“ pristatė naujausios kartos stealth povandeninį laivą, kuriame sumontuota 12 branduolinių raketų ir UAV. Strateginiame povandeniniame laive „Arktur“ yra skyrius povandeniniams bepiločiams orlaiviams paleisti, kuriami Vakarų povandeniniams laivams naikinti.

Nors Putinui nepavyksta pasiekti savo tikslų Ukrainos kare, Rusijos Federacijoje neseniai buvo pristatytas naujas povandeninis laivas, kuris yra didesnis ir modernesnis nei jo pirmtakai.

Šis povandeninis laivas sugeba sunaikinti miestus radioaktyviuoju cunamiu, o nepilotuojamų orlaivių pagalba – surasti priešo povandeninius laivus, teigia gamintojas.

Pasak ekspertų, išorinė struktūra buvo radikaliai pertvarkyta, palyginti su ankstesniais modeliais.

 

„Pats įspūdingiausias išvaizdos dalykas yra nuožulnus korpusas su nuožulniais kraštais ir lygiomis linijomis“, - paaiškino povandeninių laivų ekspertas H. Suttonas. „Povandeniniai laivai iš prigimties yra steath – nematomi. Tačiau „Arktur“ dizaineriai nusprendė eiti dar toliau šiuo atžvilgiu“.

Laivo ilgis – 133 metrai, plotis – 15 metrų, jame gali būti 100 žmonių įgula.

  • Koviniai dronai yra pagrindinė šio laivo savybė, jie skirti atakuoti kitus povandeninius laivus.
  • Mažos ir vidutinės nepilotuojamos transporto priemonės gali būti dedamos į laivo talpyklas, o didelės – tvirtininamos už borto
  • „Surrogat-V“ dronai aptinka priešo povandeninių laivų pėdsakus, cheminių medžiagų ir radiacijos pavidalu.
  • Povandeninis laivas pavadintas ryškiausios šiaurinio dangaus pusrutulio žvaigždės Arktūras vardu, o tai gali reikšti, kad jį planuojama išsiųsti į Arktį.
  • Laivas turi mažiau branduolinių raketų nei kiti Rusijos povandeniniai laivai, tačiau jie yra galingesni.

 

Dizaino biuro atstovai tikisi jį pradėti eksploatuoti „antroje šio amžiaus pusėje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(17)
(-14)

Komentarai (3)