ORDLO pasigyrė apie galingo ginklo „Kūlverstukas“ gamybą: netyčia paaiškėjo, kad idėja visiškai kvaila ir bus absoliučiai nenaudingas fronte (Foto)  ()

ORDLO atnaujino MLRS „Kūlverstukas“ gamybą: ką jie sugeba?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketų paleidimo įrenginys turi retą 241 mm kalibrą, todėl jis praktiškai nenaudingas, nes nėra gaminami nauji sviediniai.

Tiksliai nežinoma, kur ORDLO teritorijoje ar kur nors Rusijoje buvo pradėti gaminti daugkartiniai raketų paleidimo įrenginiai. Yra tikimybė, kad tokių MLRS poreikis atsirado dėl didelio ginklų trūkumo tarp ORDLO okupantų. O gal tai bandymas imituoti „smurtinę veiklą“ Kremliaus kuratorių akivaizdoje.

Užpuolikai pristatė savo šedevrą, kai dar buvo gyvas ORDLO vadovas Zacharčenka.

Tada buvo teigiama, kad įrenginys gali šaudyti nuo 1500 iki 9600 metrų atstumu. Visa tai buvo sumontuota ant KrAZ-260 važiuoklės pagrindo.

„Kūlverstukas“ turi 64 kreipiklius su 217 mm kalibro raketomis. Tačiau interneto vartotojai teigė, kad iš tikrųjų kalibras yra didesnis – 241 mm su 53,8 kg kovine galvute. Tai buvo galima nustatyti tiesiog pagal užrašus ant sviedinio.

Taip pat keliami klausimai dėl tokių raketų tikslumo. Kaip rašo „Defense Express“, 2018 metais Rusijos kariai panaudojo MLRS apšaudymui į rytus nuo Avdijivkos. Bandymas buvo nesėkmingas dėl nuotolio ir tikslumo. Taip pat pažymima, kad tik BM-24, kuris buvo pagamintas SSRS pokario laikotarpiu šeštajame dešimtmetyje, buvo 241 mm kalibro. Sviedinių M-24F trūksta, todėl įrenginys praktiškai nenaudingas.

 

„DLR“ lyderis Denisas Pušilinas atvyko į dviejų „Kūlverstukų“ perdavimą ORDLO okupantams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(6)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()