[Žinios trumpai] „Situacija sprogstama: V. Putinas gali pereiti prie branduolinio pasiruošimo, Europa sustojo“  (2)

Genadijus Gudkovas pažymėjo, kad rugpjūtis–rugsėjis yra kritinis laikotarpis, kai V. Putinas nuo branduolinio šantažo gali pereiti prie tikro pasiruošimo, o Europa turėtų tai suprasti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sprogi situacija“ – apie rimtą V. Putino nervingumą ir keistą Europos reakciją kalbėjo G. Gudkovas.

Pirma, ES šalys gali manyti, kad jos pasiekė tam tikrą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų įrangos lygį. Šiandien Ukrainos kariuomenė tikrai turi efektyviai veikiančių ginklų, ir tai ne tik garsieji HIMARS. Antra, rugpjūtis visada yra „negyvas” sezonas, ypač politikoje, todėl nieko keisto, kad viskas tarsi sustojo. Tačiau bet kokiu atveju pristatymas bus tęsiamas, ypač komponentų, raketų, amunicijos ir t. t.

Ekspertas tai pasakė interviu, „Politeka Online“ kanalui.

Rusijos politikas pabrėžė, kad Europa tikrai nėra suinteresuota išlaikyti dabartinę situaciją.

„Beje, tai labai sprogstama. Jei kas nors Vakaruose nesupranta, kad rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais yra kritinė situacija, kai V. Putinas gali tęsti ne tik branduolinį šantažą, bet ir branduolinį pasirengimą, tada gaila. Bet aš suprantu, kad Vakarų lyderiai, turėdami visą informaciją (o jie turi daugiau nei jūs ir aš), nesupranta rugpjūčio-rugsėjo mėnesio svarbos“, – sakė G. Gudkovas.

 

Anot jo, dabar V. Putinas suvokia, kad praras pozicijas, o jam tai mirtinai pavojinga, todėl susiklosčius sąlygoms jis gali suaktyvinti rimtus reidus, bombardavimus ir kitus dalykus, dėl kurių žus daugybė civilių. Tokiu būdu jis nori priversti Vakarus pašiurpti ir sėsti prie derybų stalo, kad sustabdytų visas šias baisybes.

Tačiau dėl karinės įrangos tiekimo Ukrainai G. Gudkovas prognozavo optimistiškai: „Manau, kad viskas grįš į normalias vėžes ir reikiama apimtimi. Ir nereikia pamiršti, kad nuo spalio mėnesio įsigalioja JAV skolinimo-nuomos (Lendlizo) programa“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(65)
(6)
(59)

Komentarai (2)