Po HIMARS Ukraina smogs su „Vulcano“: pasaulyje yra tik 2000 tokių sviedinių, Ukraina gaus moderniausią versiją – prasidės naujas rusų košmaras  ()

Tokie sviediniai galės pataikyti į judančius taikinius 70-80 kilometrų atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defense Express“ karo ekspertas Ivanas Kiričevskis papasakojo apie „Vulcano“ didelio tikslumo artilerijos sviedinių ypatybes, kurios gali sunaikinti įsibrovėlius iki 80 kilometrų atstumu.

Pasak jo, „Vulcano“ yra valdomas sviedinys su dujų generatoriumi arba reaktyviniu varikliu.

„Vulcano“ yra nevaldomų (BER) ir valdomų (GLR) šaudmenų šeima, skirta 76 mm, 127 mm jūrų pabūklams ir 155 mm sausumos artilerijos sistemoms.

Paaiškėjo, kad Vokietija ketina Ukrainai perduoti 225 tokius „Vulcano“ sviedinius. Pasak eksperto, pasaulyje jų yra apie 2000 vienetų.

„Sviediniai buvo sėkmingai išbandyti su prancūziškais savaeigiais pabūklais „Cesar“ ir vokiškais „Panzerhaubitze 2000“. Matyt, tokia amunicija bus naudojama naikinant priešo kompaktiškus taikinius, tokius kaip komandų postai“, – siūlė jis.

 

Kiričevskis pridūrė, kad dėl amerikiečių HIMARS MLRS rusai pradėjo dekoncentruoti savo amunicijos sandėlius. Jis įsitikinęs, kad dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogs į šiuos taikinius „Vulcano“ sviediniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(219)
(8)
(211)

Komentarai ()