[Žinios trumpai] Fantastika! Kazachstane dislokuoti Rusijos kariškiai atsisako grįžti į savo šalį, skelbiama, kas vyksta  ()

Kazachstanas ir subyrėjus Sovietų sąjungai išlaikė artimus santykius su Rusija. Kazachstanas su Rusija bendrauja ir karine prasme - abi yra Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos narės. Nuo 2022 metų sausio Kazachstane dislokuota apie tūkstantis Rusijos karių su visa ginkluote ir įranga. Tačiau Rusijai tų karių ir ginklų reikia kitur.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo, kad Kazachstane dislokuoti Rusijos kariškiai atsisako grįžti į nuolatines dislokacijos vietas Rusijoje, nes baiminasi, kad bus pasiųsti į karą prieš Ukrainą. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas.

Ukrainos žvalgybos teigimu, formali atsisakymo priežastis buvo specialaus oro transporto trūkumas, susijęs su transportinių lėktuvų dalyvavimu kare Ukrainoje. Tačiau ukrainiečiai tvirtina, kad iš tikrųjų kariai tiesiog nenori papildyti okupacinio kontingento sudėties. Kazachstane pakankamai ramiai tarnaujantys rusai nenori būti pasiųsti į karą.

Ukrainos žvalgyba mano, kad Rusijos vadovybė neatmeta planų visiškai išvesti karius iš Kazachstano, kurie ten buvo dislokuoti 2022 metų sausį, siekiant nuslopinti didelius mitingus prieš Kazachstano vyriausybę. Kalbame apie tūkstantį karių su ginkluote ir įranga. Dabar jie saugo ypatingos svarbos infrastruktūros objektus – aerodromus, karinius poligonus, naftos bazes, Baikonūro kosmodromą.

 

Rusija iš Tadžikistano ir Armėnijos teritorijos išvedė karius su ginklais ir įranga. Jie buvo išsiųsti į Ukrainą arba užėmė anksčiau į Ukrainą išsiųstų dalinių vietas.

(146)
(1)
(145)

Komentarai ()

Susijusios žymos: