[Žinios trumpai] JAV žvalgyba išslaptino informaciją, iš ko Rusija perka milijonus raketų ir artilerijos sviedinių  ()

Remiantis JAV žvalgybos išvadomis, Rusijos gynybos ministerija vykstančiam karui prieš Ukrainą, matyt, perka milijonus raketų ir artilerijos sviedinių iš Šiaurės Korėjos, pranešė naujienų agentūra „The Associated Press“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-07 [Žinios trumpai] JAV žvalgyba išslaptino informaciją, iš ko Rusija perka milijonus raketų ir artilerijos sviedinių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdamas likti anonimiškas, JAV pareigūnas pirmadienį agentūrai sakė, kad toks Maskvos žingsnis rodo, jog „Rusijos kariuomenė ir toliau kenčia Ukrainoje nuo didelio tiekimo trūkumo, iš dalies dėl eksporto kontrolės ir sankcijų“.

Pasak JAV žvalgybos pareigūnų, rusai ateityje gali įsigyti papildomos Šiaurės Korėjos karinės įrangos. Tačiau nėra aiškumo, kiek ginkluotės Rusija ketina įsigyti iš Šiaurės Korėjos.

Kai JAV ir Europa atsitraukė nuo Rusijos, Šiaurės Korėja siekė sustiprinti santykius su Rusija.

Neseniai D. Bideno administracija patvirtino, kad Rusijos kariuomenė Ukrainos karui rugpjūtį perėmė Irane pagamintus bepiločius orlaivius.

Baltieji rūmai taip pat nurodė, kad Rusija dėl Irane pagamintų dronų susidūrė su techninėmis problemomis.

Tai sakoma drąsiame Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriaus Beno Wallace'o pareiškime. Jis teigė, kad praėjo daugiau nei šeši mėnesiai nuo karo Ukrainoje, o Rusija „dar nepasiekė jokių savo strateginių tikslų“ karinės invazijos metu.

 

B. Wallace'as sakė, kad Rusija per karą „ir toliau praranda daug įrangos ir personalo“. Jis taip pat pridūrė, kad nuostoliai turės ilgalaikį poveikį būsimam Maskvos koviniam efektyvumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai ()