[Žinios trumpai] Įspūdingas tempas, kuriuo Rusija veržiasi Donbase - Putinas turbūt raudonas iš pykčio  ()

Pagrindinis Kremliaus tikslas Ukrainoje išlieka visiškas Donbaso okupavimas, o jo užėmimo laikas ne kartą buvo keičiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant Kremliaus pareiškimų, kad pagrindinis „specialiosios operacijos“ Ukrainoje tikslas yra „demilitarizacija“ ir „denacifikacija“, Maskva apsiribos tik vienu – prieiga prie Donecko ir Luhansko sričių administracinių sienų. Rugsėjo 5 dieną Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos spaudos tarnyba, remdamasi žvalgybos duomenimis, paskelbė atnaujintą informaciją apie karą Ukrainoje.

Pranešama, kad šiandien Donbasas išlieka pagrindine Kremliaus operacijų kryptimi. Rusijos kariai bandys užimti Avdijivką ir Bachmutą, kur dabar vyksta kautynės. JK žvalgyba praneša, kad per visą „specialiosios operacijos“ Ukrainoje laiką okupantams didžiausius laimėjimus pavyko pasiekti tik Donbase. Tačiau užėmus Lysyčanską, Rusijos kariuomenė vos 1 km per savaitę greičiu veržiasi link Bachmuto.

Putinas nori visiškai užgrobti visą Donbasą, kad galėtų atsiskaityti už „specialiąją operaciją“ Ukrainoje savo šalies piliečiams. Tuo pačiu metu Donbaso užėmimo sąlygos buvo ne kartą keičiamos. Iš pradžių buvo numatytas terminas iki rugpjūčio, vėliau – iki rugsėjo 1 d., o dabar atsirado naujos datos – rugsėjo 15 d.

 

Ekspertai pabrėžia, kad Donbaso užėmimas iki rugsėjo 15-osios yra sunkiai įmanomas. Tai sukels sunkumų rusų planams dėl referendumų dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos.

(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: