„TATENA skelbia ataskaitą apie Zaporižios AE: skubiai reikia veiksmų, kurs „branduolinės saugos zoną“, situacija baisi (video)  ()

52 puslapių ataskaita rugsėjo 6 d. buvo paskelbta TATENA „Twitter“ svetainėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) paskelbė ataskaitos rezultatus po patikrinimo Zaporižios ZAE, kurią Rusijos įsibrovėliai užgrobė kovo mėn. Ekspertai mano, kad aplink stotį būtina sukurti „branduolinės saugos zoną“.

52 puslapių ataskaita, pavadinta „Branduolinė sauga ir apsaugos priemonės Ukrainoje. Antroji generalinio direktoriaus konsoliduota ataskaita“ rugsėjo 6 d., antradienį, buvo paskelbta TATENA „Twitter“ svetainėje.

TATENA dokumente teigiama:

Rusijos Federacijos ir „Rosatom“ karinė įranga:

  • Rusija dislokavo „karinį personalą, transporto priemones ir įrangą įvairiose Zaporižios AE vietose, įskaitant kelis karinius sunkvežimius pirmame 1 ir 2 blokų turbinų salių aukšte“.
  • Buvo užfiksuotas „Rosatom“ ekspertų grupės buvimas, kuri, kaip teigė Rusijos pusė, „pataria branduolinės saugos, saugumo ir ZAE vadovybės veiksmų klausimais“

 

„TATENA mano, kad „Rosatom“ vyresniojo techninio personalo buvimas trukdo normaliam operatyvinio valdymo darbui ir sukelia trintį sprendimų priėmimo procese“, – teigiama ataskaitoje.

Žala ir gedimai ZAE:

  • TATENA užfiksavo daug padarytos žalos Zaporižios AE, įskaitant branduolinio kuro saugojimo ir priežiūros pastatus.

Darbuotojai:

  • Ekspertai pabrėžė, kad rusų buvimas Zaporižios AE neigiamai paveikė Ukrainos elektrinės personalo būseną. Žmonės, dirbantys nuolatinio streso būsenoje, yra pervargę ir įsitempę.

 

TATENA savo pranešime ragina: pašalinti iš ZAE teritorijos „visas transporto priemones, kurios gali trukdyti saugos sistemų ir įrangos veikimui“, taip pat sudaryti tinkamas darbo sąlygas personalui.

„Skubiai reikia įdiegti laikinąsias priemones, kad būtų užkirstas kelias branduolinei avarijai, kurią gali sukelti fizinė žala karinių operacijų metu. Tai galima pasiekti nedelsiant sukūrus „branduolinės saugos zoną“. TATENA yra pasirengusi nedelsiant pradėti konsultacijas dėl skubaus tokio branduolinės saugos lygio nustatymo“, – teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()