[Žinios trumpai] „Tai negrįžtama“ - Šiaurės Korėjoje priimtas įstatymas, keliantis rimtą pavojų pasaulio saugumui  (2)

Šiaurės Korėja paskelbė, kad dėl jos branduolinio statuso nebebus deramasi su niekuo. Kim Jong-unas pareiškė norintis apsaugoti šalį nuo amerikiečių „imperializmo“ ir tai darys branduoliniais ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja priėmė įstatymą, kuriame įtvirtinta teisė suduoti prevencinius branduolinius smūgius šalies priešams, jei tai apsaugs šalį. Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas pareiškė, kad įstatymas daro šalies branduolinį statusą „negrįžtamu“ ir draudžia bet kokias derybas dėl branduolinio nusiginklavimo.

Pranešama, kad Šiaurės Korėja ruošiasi atnaujinti branduolinius bandymus pirmą kartą nuo 2017 m. „Svarbiausias dalykas kuriant branduolinių ginklų politiką yra padėti tašką, kad nebebūtų galimybės derėtis dėl mūsų branduolinių ginklų“, – sakė Kim Jong-unas.

Šiaurės Korėja savo konstitucijoje jau pasiskelbė branduolinį ginklą turinčia valstybe. Naujasis įstatymas apibrėžia, kada galima naudoti branduolinį ginklą. Kartu jis draudžia keistis branduoliniais ginklais ar technologijomis su kitomis šalimis.

Kaip sakė vienas iš Aukščiausiosios Liaudies Asamblėjos deputatų, įstatymas bus galinga teisinė garantija sustiprinti Šiaurės Korėjos, kaip branduolinį ginklą turinčios valstybės, pozicijas pasaulyje. Jis leis užtikrinti jos branduolinės politikos „skaidrų, nuoseklų ir standartizuotą pobūdį“.

 

„Kol žemėje išliks branduoliniai ginklai ir išsilaikys imperializmas, kol JAV ir jos šalininkų manevrai prieš mūsų respubliką nesiliaus, nesustos ir mūsų darbas stiprinant branduolinę energetiką“, – sakė Kim Jong-unas.

(2)
(18)
(-16)

Komentarai (2)