[Žinios trumpai] Politologas nurodė, kas įkalbino Putiną priimti sprendimą atsitraukti: „Buvo 2 galimi variantai“  ()

Vladimiras Putinas rugsėjo 9 dieną sušaukė Saugumo Tarybą, į kurią susirinko aukščiausi Rusijos pareigūnai. Opozicionieriai teigia, kad būtent ten Rusijos generolai įtikino Putiną trauktis, nes vyko spartus Ukrainos pajėgų kontrpuolimas Charkive.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo rusų opozicionierius ir politologas Abbasas Galliamovas. Jis įsitikinęs, kad Rusijos Saugumo Taryba tiksliai aptarė situaciją fronte. Jo nuomone, jie ten svarstė – bandyti laikytis, rizikuojant apsuptimi, arba gėdingai trauktis iš Charkivo.

„Generolai įtikino Putiną, kad būtina trauktis. Žinoma, jis nenorėjo atsitraukti dėl politinių priežasčių, tai akivaizdu. Tačiau generolai jį įtikino, sakydami, kad jei dabar nesitrauks, tai po savaitės kariuomenė bus katile ir viskas bus 100 kartų blogiau“, – teigia Galliamovas.

Politologas pažymėjo, kad šis Saugumo Tarybos posėdis nebuvo tiesiogiai susijęs su karo aktualijomis, tačiau realiai pareigūnai tarėsi, kaip gelbėti situaciją fronte. „Kaip matote, nieko gero jiems sugalvoti nepavyko. Viskas, ką jie sugalvojo, buvo tiesiog trauktis. Rusijos gynybos ministerija tai vadina „pergrupavimu“, – teigia Galliamovas.

(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: