[Žinios trumpai] „Rusija Ukrainai atsiuntė tokių ginklų, kokių neduoda net JAV“  ()

Karo ekspertas Antonas Michnenko komentavo Ukrainos gynėjų grobį, gautą per Ukrainos kariuomenės kontrpuolimą Charkivo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šis klausimas turėtų būti svarstomas visapusiškai. Charkivo regione Rusija neteko daug įrangos. Kalbame apie 300 vienetų įvairios ginkluotės. To maždaug užtenka trims bataliono taktinėms grupėms. Vienoje BTG (bataliono taktinėje grupėje) yra iki 1 000 žmonių ir apie 100 įrangos vienetų. Tai reiškia, kad Rusija patyrė didelę žalą“, – sakė ekspertas.

Michnenko pajuokavo, kad Rusijos Federacija tokiu būdu pradėjo lendlizo sutartį su Ukraina.

„Galime padaryti ir kitų išvadų. Turime gana naujų ginkluotės pavyzdžių, kuriuos paliko Rusija. Tai tankas T-72B3, naujos minos, kurių dar niekas nematė, taip pat bepilotis orlaivis „Orlan-10“ su valdymo pultu. Mūsų kariuomenė ir karinės pramonės kompleksas gali padaryti atitinkamas išvadas. Suprasime, kas tiekė mikroschemas, kokios užsienio bendrovės padėjo atnaujinti įrangą. Mūsų karinė vadovybė, žinodama priešo ginkluotės galimybes, taip pat galės parengti tinkamą strategiją“, – pridūrė ekspertas.

 

Michnenko taip pat pabrėžė, kad Rusijos kariuomenės pajėgumai nėra tokie dideli, kaip pati Rusija visus įtikinėja. Visų pirma rusai perka ir importuoja civilinės įrangos komponentus savo karinei technikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(150)
(6)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: