Kils didžiulis skandalas: ES atšaukė „Turkish Stream“ licenziją – Vengrija liks be dujų, Maskva viską slepia nuo Turkijos  (2)

Nyderlandai atšaukė „Turkish Stream“ operatoriaus licenciją – nuo ​​rugsėjo 17 dienos ji neturi teisės dirbti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„South Stream Transport B. V.“ – „Gazprom“ dukterinė įmonė Nyderlanduose gavo pranešimą apie licencijos atšaukimą. Tai reiškia, kad dujotiekis turi nustoti veikti.

„Laisvės radijo“ duomenimis, rugpjūčio 17 dieną Nyderlandai informavo bendrovę apie išankstinį licencijos atšaukimą nuo rugsėjo 17 d. Įmonėms buvo leista gabenti dujas tik skubiam dujotiekio palaikymui, kad nebūtų pakenkta aplinkai.

Rusija buvo įspėta, kad „South Stream Transport B. V.“ nebegalės eksportuoti į Rusijos Federaciją įrangos ir medžiagų, kurios yra įtrauktos į ES sankcijų sąrašus.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, „Gazprom“ antrinė įmonė nesustabdė „Turkish Stream“ veiklos, o problemas, susijusias su licencija, kruopščiai slepia net nuo Ankaros. Tikriausiai artimiausiu metu Putinas turės asmeniškai pasiaiškinti Erdoganui dėl apgaulės.

Pasak tinklaraštininko Anatolijaus Nesmijano, pagal veikimo sąlygas tai reiškia, kad „Turkish Stream“ turi nustoti veikti.

 

„Esant tokioms sąlygoms, Europos Komisijos sprendimu Bulgarija gali susidurti su tuo, kad jos pasienyje bus užsukta sklendė ir blokuojamas dujų patekimas. Beje, dujos iš „Turkish Stream“ keliauja į Vengriją ir Serbiją“, – rašo tinklaraštininkas.

Pastaraisiais metais Vengrijos valdžia atvirai sabotavo visus ES sprendimus dėl sankcijų Rusijos Federacijai. Dabar Europos Sąjunga Budapeštui gali sukelti rimtų problemų dėl dujų tiekimo.

„South Stream Transport B. V.“ ir Ankara informacijos apie „Turkish Stream“ problemas kol kas nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(0)
(93)

Komentarai (2)