[Žinios trumpai] NATO skelbia apie branduolinio karo pratybas  (1)

Branduolinio atgrasymo pratybos: NATO paskelbė, kad jos bus surengtos jau kitą savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO šalys vykdo dinamišką Rusijos Federacijos branduolinės veiklos stebėjimą. Šiuo metu patikimai patvirtintų duomenų apie anksčiau skelbtų branduolinių ginklų pozicijų pokyčius nėra, tačiau budrumas išlieka aukštas visais lygiais.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas spalio 11 d., padarė pareiškimą branduolinio saugumo užtikrinimo klausimu. Aljanso generalinis sekretorius paskelbė, kad surengs ilgai planuotas „Steadfast Noon" pratybas, kurių tikslas – lavinti branduolinio atgrasymo įgūdžius.

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad jų renginys yra kasmetinis ir reguliarus. Praėjusių metų pratybų metu buvo lavinami skrydžio dvejopos paskirties naikintuvais, taip pat lydimų reaktyviniais lėktuvais, įgūdžiai. J. Stoltenbergo teigimu, pagrindinis NATO branduolinio atgrasymo operacijų tikslas yra išsaugoti taiką ir užkirsti kelią agresijai, galinčiai išprovokuoti negrįžtamus padarinius.

 

„Blogai užmaskuotas prezidento V. Putino branduolinis šantažas yra itin pavojingas ir neatsakingas. Rusija puikiai supranta, kad prasidėjęs branduolinis karas neturės laimėtojų”, – sakė NATO generalinis sekretorius.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: