[Žinios trumpai] Tai pirmas toks smūgis nuo karo pradžios - Ukraina skelbia, kad nuostoliai didžiuliai, metamos visos pajėgos  ()

Nuo pirmadienio, spalio 10 d., Rusijos raketos sprogimo nukentėjo apie 30% Ukrainos energetikos infrastruktūros, kitą dieną pranešė Ukrainos energetikos ministras Hermanas Galuščenka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-12 [Žinios trumpai] Tai pirmas toks smūgis nuo karo pradžios - Ukraina skelbia, kad nuostoliai didžiuliai, metamos visos pajėgos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hermanas Galuščenka tai pasakė interviu CNN metu.

Pasak ministro, „pirmą kartą nuo karo pradžios" Rusija „dramatiškai nusitaikė" į energetikos infrastruktūrą.

H. Galuščenka teigė, kad viena iš priežasčių yra ta, kad Ukrainos elektros eksportas į Europą „padeda Europos šalims taupyti dujas ir anglį".

Jis pridūrė, jog Ukraina bando „greitai atkurti tiekimą iš kitų šaltinių".

Atsakydamas į klausimą, ar Ukraina gaus papildomos energijos iš Europos, H. Galuščenka sakė, kad tai „vienas iš svarstomų variantų".

Ministras pažymėjo, kad Ukrainos energetikos sistema „vis dar yra stabili", tačiau paragino partnerius pristatyti „oro gynybos sistemas, kurios tikrai galėtų padėti apsaugoti mūsų infrastruktūrą".

„Siunčiame šią žinią savo partneriams: turime saugoti dangų. Su tarptautine teise RF nežaidžia jokių žaidimų. Ji neturėtų kištis į jokius tarptautinius susitarimus ar konvencijas", – sakė H. Galuščenka.

 

Spalio 10-11 dienomis Rusija sostinėje ir įvairiuose Ukrainos regionuose pradėjo masines raketų atakas prieš svarbiausios infrastruktūros objektus, būtent energetiką. Ukrainos valdžia paragino žmones visoje šalyje „apriboti" energijos naudojimą. Rusijos gynybos ministerija pripažino, jog atakų taikiniai – civiliniai energetikos objektai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(8)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: