[Žinios trumpai] Pavojaus signalas iš JAV: Bidenas asmeniškai perspėjo Zelenskį, kad baigtų savo kalbas  ()

Pasak Baltųjų rūmų pareigūnų, abiejų prezidentų santykiai ne visada buvo sklandūs. Jei Ukraina kalbės apie mažas pagalbos sumas, Joe Bidenui bus sunkiau prašyti Kongreso pinigų karui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-12 [Žinios trumpai] Pavojaus signalas iš JAV: Bidenas asmeniškai perspėjo Zelenskį, kad baigtų savo kalbas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas pareikalavo, kad jo kolega iš Ukrainos Volodymyras Zelenskis nekritikuotų JAV ginklų tiekimo apimties. Tai pranešė amerikiečių laikraštis „The Washington Post“, remdamasis šaltiniu Baltuosiuose rūmuose.

Prasidėjus plataus masto karui su Rusija, Bidenas ir Zelenskis bendraudavo maždaug kartą per 2–3 savaites. Pirmadienį, spalio 10 d., Bidenas telefonu pasmerkė didžiulius Rusijos raketų smūgius ir pažadėjo išsiųsti Ukrainai gynybos pagalbą.

Santykiai tarp dviejų prezidentų ne visada buvo sklandūs. Zelenskis ne kartą ir viešai ragino JAV ir kitus Vakarų sąjungininkus padaryti daugiau – atsiųsti papildomų ginklų, įvesti griežtas sankcijas ir kitas priemones, pareiškė Baltieji rūmai.

„Bidenas suprato, kad Zelenskis turi ginti savo žmones. Asmeniškai Bidenas sakė, kad jam būtų sunku paprašyti Kongreso pinigų, jei Zelenskis parodys nedėkingumą ir toliau sakys, kad to nepakanka“, - sakė vienas iš buvusių Baltųjų rūmų pareigūnų.

Kai Bidenas paklaustas, kiek laiko JAV gali tikėtis milijardinės pagalbos karui prieš Rusiją, jis ir jo aukščiausi padėjėjai atsako: „Tiek, kiek reikės“.

 

Amerikos pareigūnai teigia, kad nei Rusija, nei Ukraina nėra pajėgios iš karto laimėti karo. Jungtinės Valstijos paneigė idėją stumti Ukrainą derėtis su agresoriumi. Vašingtonas nežino, kaip atrodys karo pabaiga, nes viskas priklauso nuo Kijevo.

„Šį sprendimą turėtų priimti ukrainiečiai. Mūsų užduotis dabar yra padėti jiems būti geresniems mūšio lauke ir tą dieną, kai jie nuspręs sėsti prie derybų stalo“, – sakė aukštas Valstybės departamento pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(13)
(163)

Komentarai ()