[Žinios trumpai] Ukraina rimtai įpyko ir nejuokauja: Raudonajam Kryžiui pateiktas ultimatumas, duotos 3 dienos  (3)

Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui Ukraina duoda tris dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui (TRKK) davė tris dienas, kad šis išsiųstų misiją į koloniją okupuotoje Olevnikoje. Pasak Prezidentūros spaudos tarnybos, prezidentūros vadovas A. Jermakas išreiškė atitinkamą reikalavimą vaizdo konferencijos susitikime su TRKK ir kitų tarptautinių organizacijų atstovais.

Jermakas pabrėžė, kad dabar itin svarbu, kokiomis sąlygomis laikomi ukrainiečių karo belaisviai ir su kuo jie susiduria kalinimo vietose Rusijos Federacijoje ir laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Jis pažymėjo, kad nesupranta, kodėl Raudonojo Kryžiaus misija dar neatvyko į Olevniką ir pabrėžė, kad nėra ko laukti, nes rizikuojama žmonių gyvybėmis:

„Todėl raginu Raudonojo Kryžiaus misiją su tarptautinės žiniasklaidos atstovais atvykti į Ukrainą ne vėliau kaip per tris dienas, net jei iki šios datos ir negausite patvirtinimo iš Rusijos. Esame tikri, kad Rusijai nėra įdomu žinoti tiesą. Mes raginame siųsti misiją į fronto liniją ir laukti, kol Rusija išduos šiuos leidimus“.

Jermakas paragino išspręsti šią problemą iki spalio 17 d. ir išsiųsti TRKK misiją. Jis patikino, kad Ukraina savo ruožtu visokeriopai prisidės prie šios misijos:

 

„Mes pasiruošę prie to prisijungti. Mūsų liaudies deputatai pasiruošę ten vykti. Mūsų gerbiami partneriai, šalių atstovai, kurie šiandien yra su mumis, esu tikras, taip pat yra pasirengę padėti, kad ten būtų tarptautiniai atstovai. Kaip tai atsitiko, pavyzdžiui, su TATENA misija“, – sakė jis.

Prezidentūros vadovas pareiškė, kad priešingu atveju Ukraina pasinaudos visomis įmanomomis informacinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis šiam klausimui pajudinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(2)
(142)

Komentarai (3)