[Žinios trumpai] Nufilmuota, kaip rusus ištaško vokiška mina DM22 – suveikia automatiškai net 100 m spinduliu (Video)  ()

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame demonstruojamas praktinis vokiškų minų DM22, perduotų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, naudojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak šaltinių, Ukrainos kariai sunaikino priešo sunkvežimį su DM22 mina.

Vokiškos DM12 ir DM22 minos, dar žinomos kaip PARM 1 ir PARM 2, iš tikrųjų nėra minos įprastine prasme. Iš tikrųjų tai automatinis prieštankinis granatsvaidis, šaudantis daugiau kaip 100 mm skeveldrine granata, kuri pramuša transporto priemonės šoną.

DM12 ir DM22 naudoja šviesolaidinį kabelį, kuris išvyniojamas skersai kelio, kuriuo gali važiuoti priešo šarvuočiai, kabelio ilgis – 40 metrų. Vos tik pažeidus kabelį, mina suveikia ir paleidžia raketinę granatą į šarvuotos transporto priemonės ar automobilio šoną.

 

Taip pat žinoma, kad ši mina turi infraraudonųjų spindulių jutiklį, kuris padidina veikimo spindulį iki 60 metrų. O naujesniame DM22, kuris turi panašias aktyvavimo priemones, atstumas padidintas iki 100 metrų ir taip pat padidintas skvarbumas. Savaiminio išjungimo laikotarpis yra 40 dienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(153)
(3)
(150)

Komentarai ()

Susijusios žymos: