Rusijoje galingas skandalas – už mobilizuotą kareivį Maskva duoda 2 rublius ir 26 kapeikas  ()

Rusija mobilizuotus ne tik naudoja kaip žmogiškuosius skydus, bet ir nemoka kompensacijų jų artimiesiems. Tokia situacija susiklostė tarp mobilizuotų iš Tiumenės būrio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieno mobilizuotojo, palikto miškuose prie Energodaro, žmona sako gavusi tik 2 rublius 26 kapeikas. Tiek, anot Rusijos valdžios, verta jų kariškių gyvybė.

Be to, ji patvirtino informaciją, remdamasi kitais mobilizuotaisiais iš Tiumenės būrio, esančio netoli Energodaro „antrojoje gynybos linijoje“.

„Jie neturi palapinių, krosnelės, maisto. Jie valgo likučius to, ką pasiėmė su savimi. Jie miega miegmaišyje ant plikos žemės. Neįmanoma išdžiovinti drabužių. Serga visi, daugelis jau serga plaučių uždegimu“, – skundėsi moteris.

Ji teigia, kad jos vyras pagal profesiją yra artileristas, tačiau jis buvo įtrauktas į pėstininkus. O tankistai iš vis priskiriami snaiperiams.

Pasak jos, į snaiperius paimtas pusiau aklas žmogus. Per dvi savaites mobilizuotieji nieko neišmokyti. Jie neturi nieko, išskyrus kulkosvaidį. Visam batalionui buvo išduotas vienas dronas, kurio niekas nemoka valdyti“, – pasakojo vieno mobilizuotojo žmona.

 

Tiek mobilizuotieji, tiek jų artimieji bijo atvirai skųstis, nes už skundus „gali būti be nieko išsiųsti į frontą“.

Pasirodo, kai kurie iš mobilizuotųjų negauna jokių finansinių išmokų. Kaip anksčiau sakė karo ekspertas Olegas Ždanovas, mobilizuoti rusai dabar kovoja tiesiogine prasme už „ačiū“. Be to, jų vadai net ne visada parengia kovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()