[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba išardė perimtą Rusijos iranietišką „Mohajer-6“ droną ir rado ten labai įdomių dalykų: gresia skandalas  (1)

Ukrainos technikai jau ieško būdo šiuos dronus pradėti eksploatuoti savo kariuomenėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo tos dienos, kai rusai prarado Irane pagamintą žvalgybinį ir smogiamąjį droną „Mohajer-6“, jis tapo Ukrainos gynybos žvalgybos specialistų susidomėjimo objektu. Jie labai nuodugniai ištyrė šį trofėjų ir išsiaiškino, iš kur Iranas galėjo paimti komponentus savo UAV gamybai.

Tai tas pats dronas „Mohajer-6“, kuris 2022 m. rugsėjo 23 d. beveik nepažeistas nukrito netoli Odesos.

Šis UAV buvo pagamintas tik 2022 m. vasario mėn. ir tai galėjo būti pirmasis jo kovinis skrydis. Tačiau įdomiausia tai, kad iraniečiai stengėsi nuslėpti gamyklą, kurioje jis buvo surinktas, ir jo komponentų kilmę.

Pavyzdžiui, Iranas dėl tam tikrų priežasčių ant detalių daro žymes prastos gramatikos anglų kalba, bet vėliau jas ištrina – nepaisant šalies antivakarietiškos politikos.

Tačiau svarbiausia, kad didžioji dalis „Mohajer-6“ komponentų buvo importuoti. Variklis austriškas, o kameros – japoniškos, kiniškos ir amerikietiškos. Visos šios dalys skirtos tik civiliniam naudojimui. Ukrainos specialistams buvo svarbu išsiaiškinti visas šias detales, kad šie komponentai daugiau nebūtų tiekiami Iranui ir tai savo ruožtu apsunkintų iranietiškų UAV gamybą.

 

Kitas svarbus aspektas buvo bandymas „prisijaukinti“ „Mohajer-6“, kad jį būtų galima perimti ir pristatyti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Kad tai būtų įmanoma, ukrainiečiai ieško metodo, kaip atkurti šio drono valdymo sistemą.

Pirminiais duomenimis, Rusijos invazijos pajėgos disponuoja iki 20 „Mohajer“, o 5 iš jų jau prarado.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(3)
(110)

Komentarai (1)