[Žinios trumpai] Lenkijos armija gaus pirmuosius „Bayraktar TB2“ – jų dislokavimas turi keletą įdomybių  (1)

Lenkijos gynybos ministerija pranešė, kad per artimiausias kelias dienas Lenkijos armija turėtų gauti pirmąjį iš keturių „Bayraktar TB2“ dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename komplekse bus šeši UAV, mobilios valdymo stotys, treniruokliai ir atsarginės dalys. Visų keturių kompleksų, kurių bendra kaina sieks 270 milijonų dolerių, pristatymas turėtų įvykti iki 2023 metų pabaigos. Apie tai rašo lenkų portalas „Defense24“.

Leidinyje paaiškinama, kad Lenkija gaus „standartinės“ konfigūracijos „Bayraktar TB2“, t. y. su galimybe atlikti savarankišką kilimą, skrydį ir tūpimą. Ginkluotė sudaryta iš Turkijos gamybos valdomų oro bombų MAM-L ir MAM-C.

Čia yra bent vienas „vaizdinis“ niuansas. Reaguodama į opozicijos prieštaravimus, Lenkijos gynybos ministerija pareiškė, kad „Bayraktar TB2“ pasirinko be konkurso procedūrų, nes tokio tipo dronai turi „palydovinę prieigą“ (t. y. galimybę juos valdyti per palydovą). Nors visuose atvaizduose būsimi lenkiški „Bayraktarai“ buvo vaizduojami be būdingo „guzelio“ virš palydovinio ryšio antenos fiuzeliažo viduje.

 

Šioje istorijoje yra ir svarbus „geografinis“ niuansas. Lenkijos „Bayraktar TB2“ bus dislokuotas 12-oje nepilotuojamų orlaivių bazėje, esančioje Myroslaviec mieste, netoli sienos su Vokietija. Nuo ten iki Rusijos Kaliningrado (kaip galima šių lenkiškų UAV taikymo sritis) yra daugiau nei 300 km.

Tačiau, šiuolaikinės šių dronų valdymo technologijos iš tikrųjų pašalina bet kokį „geografinį“ niuansą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai (1)