[Žinios trumpai] JAV reaguoja: Ukraina gali gauti galingą ginklą - rusų raketoms būtų šakės  ()

Ukrainos miestai ir energetikos infrastruktūra kenčia nuo raketų ir bepiločių orlaivių atakų. Tai reikalauja stipresnės oro gynybos, todėl JAV gali išsiųsti dalį savo raketų „MIM-23 Hawk“ atsargų į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma žmonių yra girdėję apie „MIM-104 Patriot“ sistemą, kuri yra labai pažangi ir gali susidoroti su daugeliu grėsmių iš oro. „Patriot“ pradėjo tarnybą devintojo dešimtmečio pradžioje, tačiau prieš tai JAV ir jų sąjungininkai pasitikėjo „MIM-23 Hawk“ sistema, kuri yra mobilesnį „MIM-14 Nike Hercules“ versija.

„MIM-23 Hawk“ raketos gali veikti 45–50 kilometrų atstumu, o maksimalus skrydžio aukštis siekia 20 kilometrų. Tai reiškia, kad nors „MIM-23 Hawk“ raketos, pradėtos eksploatuoti 1960 m., nėra naujausias technologijų žodis, jos gali reaguoti į praktiškai visas grėsmes.

 

„MIM-23 Hawk“ raketos yra šiek tiek ilgesnės nei 5 metrai, o jų sparnų plotis – 1,2 metro. Jose veikia kietojo kuro raketų varikliai, jos gali pasiekti maksimalų MACH 2,4 greitį, nešdamos 54 kg sveriančią kovinę galvutę. „Hawk“ raketos valdomos pusiau aktyvia radaro sistema.

Pasauliui netrūksta „MIM-23 Hawk“ sistemų. Šiuo metu jas naudoja daugybė šalių, įskaitant Ispaniją, Švediją, Japoniją, Graikiją, Izraelį, Singapūrą, Turkiją ir daugelį kitų. Netrukus šis sąrašas bus išplėstas Ukraina – NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas patvirtino, kad Ispanija Ukrainai perduos keturis „Hawk“ paleidimo įrenginius.

 

„Reuters“ pranešė, kad JAV taip pat galėtų perduoti Ukrainai dalį savo „MIM-23 Hawk“ atsargų. Tai gali būti tempiamos arba savaeigės sistemos, įtrauktos į būsimą karinės paramos paketą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(150)
(4)
(146)

Komentarai ()

Susijusios žymos: