[Žinios trumpai] Rusų laukia košmaras – Turkija pristatė unikalius dronus, kurie naikins Rusijos monstrą „Pantsir-S1“ (Video)  ()

Nauji dronai-kamikadzės gali pakilti iš įvairių platformų, įskaitant kitus UAV, ir sunaikinti rusišką „Pantsir-S1“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi Turkijos bendrovės „Roketsan“ ir STM pristatė savo naują plėtrą – skraidantį ALPAGUT šaudmenį, paleidžiamą iš nepilotuojamų oro sistemų. Jo galimybių demonstravimo vaizdo įrašas buvo paskelbtas STM „YouTube“ kanale.

Kaip pažymėjo gamintojai, ALPAGUT buvo sukurtas kaip „nešiojamas daugkartinis dronas-kamikadzė“, galintis atlikti žvalgybą ir sunaikinti taikinius.

Pirmas dėmesio vertas ALPAGUT bruožas yra tai, kad jį galima paleisti iš įvairių platformų: nuo žemės, iš nepilotuojamų orlaivių (įskaitant „Akinci“, „Bayraktar TB3“, „Anka“ ir kt.), sraigtasparnių ir laivų.

Tokiu būdu ALPAGUT operatoriai galės paleisti droną iš saugaus atstumo arba dislokuoti juos giliai priešo užnugaryje, kur nepasieks priešo turimi ginklai.

 

Antras pastebimas dalykas yra ALPAGUT naudojimo spiečiuje demonstravimas, kai du iš jų paleidžiami iš UAV, o dar du iš antžeminės platformos, kaip parodyta vaizdo įraše.

Po paleidimo ALPAGUT dronai skraido aplink konkrečią vietovę, laukdami taikinio 300–1500 m aukštyje ir puola.

ALPAGUT gali veikti tiek dienos, tiek nakties sąlygomis. Pirminiai jų taikiniai yra radiolokacinės stotys, ryšių, oro gynybos sistemos. Visų pirma, vaizdo įraše pavaizduotas rusiškos pažangios oro gynybos sistemos „Pantsir-S1“ sunaikinimas.

 

„ALPAGUT gali nepastebėtas aptikti ir atpažinti taikinius naudodamas dviejų režimų ieškiklį, o trukdymo sistemos jam nekenkia“, – teigia kūrėjai.

Drono ALPAGUT specifikacijos:

  • Ilgis 2,3 m;
  • Sparnų plotis 2,5 m;
  • Veikimo nuotolis (paleidus nuo oro platformos) 60 km;
  • Maksimali skrydžio trukmė 60 minučių;
  • Svoris 45 kg;
  • Kovinė galvutė 11 kg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(1)
(86)

Komentarai ()