[Žinios trumpai] M777 dalinys tiesiog sudaužė rusus ir įvarė orkams siaubą – daugiau nei 200 taikinių, tarp jų net S-400 (Video)  ()

Amerikietiškos haubicos mūšio lauke efektyviai naikina rusų ginkluotę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Velkamos 155 mm haubicos M777 jau daugiau nei mėnesį naikina Rusijos kariuomenę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių rankose ir per tą laiką įrodė, kad yra paprastas ir efektyvus ginklas, turintis pranašumų prieš sovietinius analogus.

Šiandien šios haubicos aktyviai dalyvauja naikinant Rusijos armiją Chersono srityje – generolo majoro Oleksijaus Almazovo vardu pavadintos 406-osios atskiros artilerijos brigados artileristai „ArmyInform“ pasakojo, kaip amerikiečių haubicos padeda jiems išlaisvinti Chersono sritį.

Kaip pasakoja vienas iš ekipažo karių šaukiniu Den, jo padalinio kovotojai vien per pastarąjį pusantro mėnesio sunaikino daugiau nei 200 taikinių – būtent tokių, kurie patvirtinti.

Tarp M777 taikinių – savaeigės artilerijos baterijos, amunicijos sandėliai, rusų tankai ir pėstininkų kovos mašinos, net dvi priešlėktuvinių raketų sistemos S-400.

 

Artileristai apie šią amerikietišką haubicą apskritai kalba labai teigiamai, pažymėdami, kad „tai geras pavyzdys ginklo, kuriuo ir toliau norisi vykdyti ugnies užduotis negrįždant prie senųjų sistemų“.

Tarp šios haubicos privalumų yra tradicinis didelis tikslumas, manevringumas ir ilgas atstumas. M777 kovines užduotis atlieka gana greitai, iššaudamas penkis šūvius per minutę, pataikydamas į taikinius 40 km atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(6)
(153)

Komentarai ()