[Žinios trumpai] Ukraina rimtai sunerimusi: besitraukiantys rusai gali surengti neregėto masto katastrofą - pasekmes pajus visa Europa  ()

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, Rusijos kariai gali susprogdinti Zaporožės atominę elektrinę (ZAE) okupuotoje pietų Ukrainoje ir gali sukelti branduolinę katastrofą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausią Europoje atominę elektrinę užgrobė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pajėgos netrukus po to, kai vasario mėnesį prasidėjo jų invazija į Ukrainą.

Jau kurį laiką nerimaujama, kad joje gali įvykti branduolinis sprogimas dėl netyčinio apgadinimo kovų metu arba dėl tyčinio sabotažo.

Ketvirtadienį Ukrainos kariuomenės Generalinio štabo brigados generolas Oleksijus Gromovas perspėjo, kad šią elektrinę gali subombarduoti Rusijos kariai, kurie vėliau dėl bet kokios nelaimės kaltins Ukrainą.

Kaip rašo Ukrainos laikraštis „Ukrainska Pravda“, Gromovas sakė, kad ataka galima dėl Rusijos kariuomenės „bet kokio žmogiškumo trūkumo“ ir „patologiško visų Kremliaus politikų ir propagandistų melo“.

Gromovas tęsė: „Labiausiai tikėtina, kad traukimosi metu priešas gali imtis teroristinių išpuolių – detonuoti gyvenamuosius rajonus, taip laikinai okupuotas teritorijas paversdamas išdeginta žeme, su užduotimi padaryti kritinę žalą infrastruktūrai“.

 

„Atsižvelgiant į naujausius Rusijos Federacijos informacijos nutekėjimus dėl „nešvarios bombos“, taip pat neatmetama galimybė, kad okupantai gali organizuoti detonacijas ZAE, siekdami galutinai ją išvesti iš rikiuotės ir išprovokuoti nelaimę, tuo apkaltindama Ukrainą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(9)
(-6)

Komentarai ()